StoryEditorOCM
ĐiradaSLAVNI MJUZIKL U IZVEDBI ANSAMBLA ZAGREBAČKE KOMEDIJE 3.OŽUJKA U ŠC VIŠNJIK

Mamma Mia! iz Zadra kreće na jadransku turneju

Piše M.V.
21. veljače 2017. - 15:20
konferencija_mama_mia-210217

Najpoznatiji svjetski i  najdugovječniji brodvejski mjuzikl Mamma Mia! u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta 'Komedija' svoju ovogodišnju jadransku turneju započinje u Zadru i to 3.ožujka u dvorani Krešimir Ćosić ŠC Višnjik.

Slavni mjuzikl u hrvatskoj izvedbi najavili i predstavili u utorak u zadarskom HNK Miljenko Puljić, upravitelj Marketinga Komedije, operni pjevač, izvođač u predstavi, Ervin Baučić te Morana Paškiević, članica Plesnog ansambla ovog zagrebačkog kazališta. Mada su najavljeni, zbog bolesti na presicu nije stiglo dvoje glavnih glumaca, Renata Sabljak i Luka Nižetić

Iz samo nekoliko podataka koje je iznio Baučić jasno je o kakvoj se kazališnoj senzaciji radi: samo na Brodwayu Mamma Mia! je izvedena preko 5.600 puta, do sada ju je vidjelo preko 54 milijuna ljudi, do sada je zaradila dvije milijarde dolara, a na koprodukcijsku izvedbu Komedije na kartu stalno čeka oko 20.000 ljudi što je nezabilježeno u hrvatskoj kazališnoj povijesti.

Zadrani na neki način imaju privilegiju pogledati predstavu u svome gradu i to u dvorani u koju će, po prvim procjenama, prije nego se postavi pozornica i odrede sva mjesta moći stati oko 4.000 gledatelja.

Da bi Mamma Mia! bila svaki put savršeno izvedena, a tako će biti i u Zadru, Komedija je nabavila vrhunsku opremu, objasnio je Puljić dok su Baučić i Paškiević govorili o sjajnoj atmosferi i davno definiranim detaljima mjuzikla koji je nastao na pjesmama najslavnijeg švedskog banda i jednog od najuspješnijih izvoznik proizvoda te zemlje – grupe Abba.

Redatelj i koreograf hrvatske verzije Mamma Mie je Igor Barberić, dok je predstavu i sve pjesme na hrvatski jezik adaptirao Dražen Bratulić.

Ulaznice za zadarsku izvedbu mjuzikla Mamma Mia su već u prodaji, a cijene su 100, 120 i 150 kn.

Nakon Zadra, kazalište Komedija s mjuziklom nastavlja jadransku turneju 17.ožujka u Poreču, 19.ožujka u Rijeci te 5.svibnja u Splitu.

Kazalište Komedija na ovoj turneji promovira akciju prevencije raka dojke Udruge Dona, a zadarski HNK na neki način uzvraća Komediji gostovanje popularnog mjzikla predstavom 'Ostavljam te' koja istog dana. 3.ožujka igra u dvorano ovog zagrebačkog kazališta.

25. travanj 2024 04:35