StoryEditorOCM
ĐiradaDOZNAJTE SVE O VELIKOJ KARNEVALSKOJ POVORCI DANAS

Na snazi je posebna regulacija prometa, evo i popisa maškaranih skupina

Piše M.K.
26. veljače 2017. - 10:44
ZADARSKI5

Zbog Velike karnevalske povorke u nedjelju, 26. veljače 2017. godine u suradnji s Policijskom upravom zadarskom bit će uvedena posebna regulacija prometa na parkiralištu ispred zgrade Lipotica na Obali kneza Branimira, pravcem uz uvalu Jazine te Obalom kralja Tomislava do Novih vrata kod Gradskog mosta od 15:30 do 17:00 sati.

Mole se građani da tamo ne parkiraju svoja vozila. U nedjelju, 26. veljače od 9 sati bit će uvedena privremena zabrana parkiranja na istom mjestu do odlaska karnevalske povorke prema Poluotoku u 16:00 sati.

U velikoj karnevalskoj povorci (26.02.) sudjelovat će 700 sudionika u 14 skupina. Okupljanje maškara započet će u 15:00 na parkiralištu ispred zgrade Lipotica (Obala kneza Branimira), odakle će se povorka u 16:00 sati uputiti rutom prema Jazinama i Narodnom trgu (prezentacija grupnih maski) te potom preko Foruma ići u Varoš (terasa caffe barova Kult & Dišpet).

Na Narodnom trgu maškarane će skupine pjesmom i plesom prezentirati svoje grupne maske uz zabavno-animacijski program. Nakon kratkog predstavljanja cjelokupna karnevalska svita kreće prema Varoši na terasu caffe barova Kult i Dišpet, gdje nas očekuje nastavak karnevalskog programa uz veselu glazbu DJ-a i koncert grupe Vista te hranu i piće za sudionike povorke na karnevalskom štandu.

Ove godine na velikoj karnevalskoj povorci sudjeluje sedamnaest maškaranih skupina, koje će u povorci i na Narodnom trgu nastupiti u sljedećem redosljedu:

REDNI BR. MJESTO - NAZIV GRUPNE MASKE

1. ZADARSKI TANAC

2. LUKORAN - PEĆINSKI LJUDI

3. UDRUGA ZADARSKE MAŽORETKINJE - ROKERICE

4. GALAKSIJA KOŽINO - VOYAGER TRAVEL

5. PAKOŠTANE - KALETA CIRKUS

6. STANOVI - BAVARCI OKTOBERFEST

7. PUNTAMIKA - MAŠKE MAŠKE

8. NIN - UDRUGA ŽENA ANENONA - ROMANTIČNE CURE IZ ROMANTIČNOG GRADA NINA

9. BOKANJAC - BLEKE  I KONJI - ZVJEZDANE STAZE

10. KARNEVALSKA UDRUGA VIZERA - SUPER MARIO

11. PJEVAČKA SKUPINA ČEVULJE - ŠKABRNJA

12. DIKLO - SEDAMNAEST VELIČANSTVENIH

13. ZADAR VESELI TRIO

 

25. travanj 2024 17:44