StoryEditorOCM
ĐiradaNA NARODNOM TRGU

Zadrani obilježavaju Europski dan prava pacijenata

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2017. - 14:42
doktori

U utorak, 18. travnja, obilježava se 11. Europski dan prava pacijenata sa težištem na izazovima održive zdravstvene zaštite u cijeloj Europi. Glavni događaj obilježavanja EU dana prava pacijenata održati će se u Briselu 10. svibnja 2017.g. Konferencijom pod nazivom Eu &nacionalni regulatorni mehanizmi u inovativnoj medicini - izazovi za jednaku, učinkovitu i pravodobnu dostupnost.

Konferencija će se održati u EU Parlamentu uz potporu EU Direkcije Potrošači i zdravlje, te članova EU parlamenta, a prisustvovati će i članovi Udruge za promicanje prava pacijenata.

Cilj je Konferencije uspostaviti nove načine pristupa i promjena svih dionika u zdravstvu, unutar sadašnjih nacionalnih i europskih regulatornih sustava, za bolju i veću dostupnost inovacija pacijentima. Poštujući temeljne vrijednosti EU povelje o pravima pacijenata, pravo na dostupnost inovativnih dijagnostičkih postupaka i terapija, snažno utječe na kvalitetu zdravstvenih usluga, kao i na kvalitetu života pacijenata.

Konferencija će ujedno biti i prilika za informiranje, diskusiju i preuzimanje obveze u poboljšanja poštivanja prava pacijenata, kao i uključivanje pacijenata u stvaranju zdravstvenih politika i regulatornih procesa na nacionalnom i Europskom nivou.

Članovi HUPPP ogranka Zadar će u 11 sati na Narodnom trgu obilježiti 11. EU dan prava pacijenata dijeljenjem promotivnog materijala građanima, bilten Udruge i brzi vodič kroz prava pacijenata, stoji na kraju obavijesti koju u ime Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata-ogranak Zadar potpisuje predjednica dr. med. Dubravka Finka.

26. travanj 2024 07:50