StoryEditorOCM
ĐiradaPOVODOM MEĐUNARODNOG DANA JAZZA

The Ladies Sing Jazz“ u Muzeju antičkog stakla

Piše Zadarski.hr
27. travnja 2017. - 16:13
jazz

30. travnja u cijelom svijetu se slavi Međunarodni dan jazza.

Po treći put se u manifestaciju uključuje i grad Zadar, ove godine s koncertom naziva „The Ladies Sing Jazz“, tijekom kojeg će u jedinstvenom ambijentu terase Muzeja antičkog stakla svoje izvedbe jazz standarda i vlastitih skladbi pjevati Zdenka Kovačiček, Martine Thomas te gošća iz Japana s prebivalištem u Berlinu, Minami Kayoko.

Pjevačice će instumentalno pratiti poznata zadarsko-splitska jazz grupa Black Coffee. Početak koncerta je u 21:00 sat, a u ulaz je besplatan. Organizacijom Međunarodnog dana jazza predsjedavaju Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a i legendarni jazz pijanist i skladatelj Herbie Hancock putem Međunarodnog jazz instituta „Thelonious Monk“.

Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i jazz entuzijaste širom svijeta kako bi proslavili i upoznali jazz i njegove korijene, te proširili njegovu budućnost i utjecaj sa svrhom podizanja svijesti o potrebi međukulturalnog dijaloga, međusobnog razumijevanja i učvršćivanja međunarodne suradnje i komunikacije. Manifestacija svake godine okuplja sve više gradova i zemalja domaćina, a koncerti se održavaju na isti dan, 30. travnja. Ovogodišnji središnji all star koncert pod nazivom International Jazz Day Global Concert 2017 bit će održan u Havani na Kubi s više od 50 vrhunskih jazz umjetnika iz 14 zemalja.

25. travanj 2024 20:09