StoryEditorOCM
ĐiradaPROJEKCIJA POTRESNOG DOKUMENTARNOG FILMA

"Sirija - zemlja na raskrižju" autora Hrvoja Ivančića

Piše Zadarski.hr
16. svibnja 2017. - 20:12
SIRIJA1

Planinarsko društvo Paklenica, Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru i Hrvatsko geografsko društvo Zadar priređuju projekciju filma "Sirija - zemlja na raskrižju" koja će se održati u četvrtak,18. svibnja, u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Ul. dr. F. Tuđmana 24) s početkom u 19 sati.

- Glavna tema dokumentarnog filma je Sirija - zemlja na raskrižju. Kroz sugovornike svih društvenih slojeva pokušavamo saznati kako je sukob utjecao na život prosječnog Sirijca. Razgovaramo s ministrima u vladi, profesorima na sveučilištu, prodavačima na tržnici, poslovnim ljudima. U Damasku odlazimo do prvih linija bojišta udaljenih svega tri kilometra od samog centra grada, ali posjećujemo i devastirani grad Homs te kršćanska sela na prvoj liniji prema Islamskoj državi – naveli su organizatori projekcije.

Film traje 46 minuta, a prije početka projekcije će autor Hrvoje Ivančić održati uvodnu riječ o samom snimanju filma.

Zbirka kratkih priča Za'atar; priče s Bliskog istoka inspirirana je autorovim dvanaestogodišnjim putovanjima u regiju, a dobar dio radnje odvija se upravo u Siriji. O knjizi će se nešto više govoriti i poslije projekcije kad će se otvoriti rasprava s publikom te prikazati još fotografija iz izbjegličkih kampova u Jordanu.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

20. travanj 2024 09:21