StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: OVOG VIKENDA NA ZADARSKOJ RIVI I OTOKU VIRU

Na jet ski natjecanje stiže više od stotinu pilota iz cijele Europe!

Piše AVŠ
18. svibnja 2017. - 18:42
IMG_7156.JPG

Ovog vikenda, od petka do nedjelje, zadarska riva bit će domaćin UIM Aquabike Grand Prix of Croatia, jet ski natjecanja koje u grad dovodi stotinjak pilota iz cijele Europe.

U dva dana natjecanja kombinirat će se kružna utrka na rivi i off shore utrka na otok Vir, a gledateljima će najzanimljiviji biti freestyle program u subotu iza 19 sati, kada će najbolji europski piloti u sjedećem jet skiju izvoditi svoje vratolomije na moru.

- Za naše natjecatelje nema lošeg vremena, niti ih kiša može spriječiti u vožnji. Samo munje i gromovi mogu ih zaustaviti da uđu u more zbog elektriciteta, u svakom drugom slučaju prvenstvo će se održati. Imamo sve potrebne dozvole, svu dokumentaciju koja je od nas tražena, dovodimo najbolje vozače u Zadar i dajte nam da vam pokažemo kako izgleda spektakl koji smo obećali - kazao je organizator natjecanja Davor Hundić.

Ovo natjecanje povezat će grad Zadar i otok Vir koji je zadnje dvije godine domaćin završne utrke Alpe Adria Jet Ski tour, koja se pokazala kao pun pogodak za produženje sezone.

- Mi na Viru smo ovu dinamičnu manifestaciju prepoznali kao dobar turistički marketing i lijepu razglednicu koja odlazi u svijet. Zato bi ovo europsko prvenstvo moglo značiti i novu dimenziju zadarskog turizma - kazao je Željan Kalac, direktor tvrtke Vir turizam.

23. travanj 2024 19:36