StoryEditorOCM
ĐiradaTRADICIONALNI GODIŠNJI SUSRET

Ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu opet u Starigradu

Piše M.K.
9. lipnja 2017. - 12:06
winettou_zvoncac2-161008

U Starigradu-Paklenici su se i ove godine okupili ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu na tradicionalnom godišnjem susretu. Program je ponovno pun sadržaja i trenutaka kojima se gostima želi pružiti drugačiji i nezaboravan doživljaj Hrvatske kroz filmsku priču koja i pola stoljeća od nastanka okupira pažnju publike.

Kako su početkom godine u Njemačkoj, Češkoj i Sloveniji prikazani novi filmovi snimljeni 2015. godine također u Hrvatskoj, ovogodišnji program obuhvaća i posjete novim filmskim lokacijama. Svaka od njih oduševljava ljepotom prirode, a mnoge predstavljaju pravo otkriće jer su manje poznate turistima.

Tijekom prva dva dana druženja, 5. i 6.lipnja, sudionici su posjetili prošireni postav spomen prostora posvećenog filmovima u Starigradu-Paklenici, mjesta snimanja i novouređeni Podzemni grad Paklenice u NP-u Paklenica te nezaobilazne filmske lokacije na Velebitu, sve u društvu članova filmske ekipe, uz filmske projekcije, foto safari i jahanje.

Program se nastavlja posjetom NP-u Plitvička jezera, obilaskom studija Jadran filma te mjesta snimanja novih filmova u Gorskom kotaru te na Velikom Rujnu, najvećoj velebitskoj visoravni smještenoj na 900m nmv iznad Starigrada.

Organizatori su mislili i na ostale goste, te pozivaju sve ljubitelje country i rock glazbe na zajedničko druženje na Trgu Marasovića u četvrtak od 21 sat.

19. travanj 2024 18:48