StoryEditorOCM
ĐiradaSEA SILBA ENVIRONMENT ART 2017.

Večeras, na ljetni solsticij, izrada Sunčevog sata Davora Sanvincentija

Piše Zadarski.hr
21. lipnja 2017. - 16:32
event_cov

Ljetno, osmo po redu izdanje prorama SEA Silba Environment Art održava se na Silbi od 6. lipnja do 30. rujna 2017., a donosi rezidencijalne boravke, umjetničke kolonije, izložbe, radionice, impro koncerte, glazbene performance, instalacije i akcije, ove godine objedinjene pod temom ZVUKA.

Nakon uspješno završenog proljetnog dijela projekta SOS Silba Off Season, ljetna sezona započela je rezidencijalnim boravkom Alena Sinkauza, glazbenika i kompozitora koji se bavi istraživanjem transverzalnih glazbenih formi, a njegova rezidencija nastavit će se u rujnu u sklopu projekta DiR Dlana in Residence, te će rezultirati novom kompozicijom radnog naziva La casa verde, koja će se premijerno predstaviti na Silbi 22. rujna.

Prvi dan ljeta, ujedno najdulji dan u godini, posvećen je slavlju Ljetnog Solsticij,a a predstavlja umjetnički rad izrade Sunčevog sata Davora Sanvincentija, koji je prošle godine počeo izrađivati nekoliko sunčevih 

satova na različitim lokacijama na otoku Silbi, a na dan ljetnog solsticija markirat će kretanje sunca na plaži Carpusina od 14 h do zalaska sunca u 20:49, te će nakon toga pustit dvije vlastite kompozicije, Astrum Silva i Astrum Arboribus, koje su nastale za njegovog rezidencijalnog boravka na Silbi 2016. Izrada sunčevih satova nastavit će se i narednih godina.

Prvu polovinu srpnja obilježit će umjetnička kolonija GEA Garbage Epic Art, kroz koju će se, kao i svake godine, uz svesrdnu pomoć lokalnog stanovništva i turista, te nizozemske organizacije By the Ocean we Unite, očistiti plaže od otpada

20. travanj 2024 03:11