StoryEditorOCM
ĐiradaNAJDUŽE KULTURNO LJETO NA OBALI

U Pagu više od 50 kulturnih događanja tijekom ljeta

Piše Zadarski.hr
23. lipnja 2017. - 17:15
poozivniica

Najduže kulturno ljeto na hrvatskoj obali, ono paško, otvara svoju manifestaciju  atraktivnim programom u Atriju Kenževe palače u srijedu 28. lipnja u 21 sat. Cjeloljetni  program, koji će sadržavati više od 50 kulturnih događanja, počinje najavnom plesnom pozivnicom Zadarskog plesnog ansambla na Trgu Petera Krešimira IV.  Nakon službenog dijela otvorenja, publika će u Atriju uživati u koncertu izvrsnog Marka Škugora uz pratnju maestra Jurice Karuze. Evergreeni poput „Ćale moj“ , „Oće duša vanka tila“, „Con te partiro“ i „O sole mio“ ono su što paški Atrij i njegova publika vole.

„ Ne sumnjam da će ovogodišnje otvorenje biti predivno, jer svake godine u Atriju doživimo pravi mali spektakl emocija i oduševljenja. Paška publika i ovaj prostor, naprosto obožavaju ovakva događanja, a mi se trudimo svake godine dodatno ih obogatiti. „ rekla je ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag, Dijana Vuleta.

Po prvi put uz koncert na otvorenju će biti izvedene i dvije baletne točke, i to solo isječak iz baleta „Bayadera“ koji će izvesti Tea Drvosek, talentirana mlada balerina koja se nakon specijalizacije u Gruziji upisala u Srednju školu za klasični balet u Zagrebu. Njoj će se pridružiti i mlada plesačica Lana Jelić iz Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar, s točkom "Ratatouille".

Publika će u sklopu otvorenja u prizemlju Knneževog dvora moći razgledati izložbu „Pag kroz prošlost“ te uživati u prigodnom domjenku.

I ove godine Centar za kulturu i informacije Pag za Pažane i njihove goste pripremio je brojne glazbene, kazališne, kreativne , izložbene i festivalske sadržaje. Programi koji obuhvaćaju  Festival starih zanata i kreativnih radionica, Srednjovjekovni sajam, Staru pašku ulicu, nastup Četiri tenora, muzejske i izložbene postave, kazališne predstave za djecu i odrasle samo su dio onoga što „Paško kulturno ljeto“ nosi sa sobom.  

26. travanj 2024 08:56