StoryEditorOCM
ĐiradaLJETNI SPEKTAKL 8. SEZONA CITY GAMES 2017

Počinje u Posedarju, finale u Biogradu!

Piše Zadarski.hr
25. lipnja 2017. - 21:15
city

Ljeto nam je pokucalo na vrata, a s njim i osma sezona popularnih ljetnih igara - City Games! Vesela karavana ponovo će obići Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju i BiH, osnažujući prijateljstva i veze među gradovima i zemljama sudionicama. No, to nije sve, jer se u međunarodnim polufinalima najboljim regionalnim timovima pridružuju ekipe gradova iz još 7 europskih zemalja.

"Italija, Njemačka, Poljska, Mađarska, Luksemburg, Češka i Nizozemska imat će svoje predstavnike na velikim međunarodnim polufinalima u Beogradu 24. i 27. kolovoza, nakon čega se najbolji od najboljih 2. rujna bore za titulu ovogodišnjeg City Games prvaka u Biogradu na Moru, već tradicionalnom domaćinu velikog međunarodnog finala," objasnio je autor projekta Miroslav Krzyk.

Do početka igara dijeli nas tjedan dana. City Games započinju u Posedarju 1. srpnja, nakon čega kreće turneja na kojoj će na 40-tak lokacija oko 2000 natjecatelja prodefilirati pred 70 000 gledatelja, zabavljajući ih nizom atraktivnih i adrenalinom nabijenih disciplina. Igre imaju i svoju TV verziju: međunarodna polufinala i finale pretočit će se u tri 80-minutne emisije i predstaviti višemilijunskom auditoriju u 8 europskih zemalja.

Nakon otvaranja u Posedarju, idući srpanjski kvalifikacijski susreti zakazani su u Zatonu (Du), Slanom, Tučepima i Brelima. Hrvatsko finale City Games zakazano je za 10. kolovoz u Viru. Valja spomenuti i kako City Games po prvi put dolaze u Slavoniju, točnije 14. srpnja u Belišće, ove godine ovjenčano titulom Europskog grada sporta u Hrvatskoj.

Pozivaju se sportaši i rekreativci, kao i svi ljubitelji dobre zabave, na prijavu za kvalifikacijske susrete u kojima će predstavljati svoj grad. Uz timski rad i dovoljno spretnosti mogu se naći u finalu, predstavljajući svoju zemlju. Prijave se primaju putem službene stranice www.city-games.com, na kojoj možete naći i kalendar događanja.

19. travanj 2024 17:17