StoryEditorOCM
ĐiradaOVAJ VIKEND PREPUN KONCERATA

Nastupaju Mladen Grdović, Lidija Bačić, TBF, Jasmin Stavros, Mate Bulić, Jelena Rozga, Marijan Ban, Giuliano...

Piše Ana Franić
27. srpnja 2017. - 16:10
Lidija bacic

Najveći događaj vikenda pred nama je 11. Millenium jump na kojem će u subotu točno u 13 sati sa zadarske rive skočiti u more 3.000 ljudi, a koncertni program je neuobičajenom bogat i raznolik: nastupaju Mladen Grdović, Lidija Bačić, TBF, Jasmin Stavros, Mate Bulić, Jelena Rozga, Marijan Ban, Giuliano... No, krenimo redom...

PETAK

U petak završava Zadar Jazz & Blues festival, a kao šećer na kraju u Muzeju Antičkog stakla nastupa Gangbé Brass Band (Benin – Africa).

U sklopu 57. Glazbenih večeri u Sv. Donatu u 21 sat gostuje ansambl za baroknu glazbu "Il Sogno Barocco" s programom pod nazivom "Glazbeni dvoboj". Nakon toga od 22,30 sati Boutique Hostel Forum slavi svoj peti rođendan uz rock koncert grupe "Kojoti" na Forumu.

U sklopu programa "Petrčane lito 2017." u petak se održava "Velika Petrčka fešta" na kojoj od 21,30 sati nastupa Giuliano.

Na Olibu je u 21 sat u sklopu "Olipskog ljetnog festivala" na programu je koncert klasične glazbe gdje će nastupiti Gudački kvartet "Cadenza" iz Zagreba.

Brojni koncerti vas očekuju i po Zadarskoj županiji, pa tako u mjestu Mrljane na otoku Pašmanu od 21 sat nastupa Mate Bulić, u Zatonu će od 21,30 sati posjetitelje zabavljati klapa "Rišpet". Grupa Dalmatino od 22 sata pjeva u Sutomiščici, a Jelena Rozga će zagrijati atmosferu od 23 sata u Aqua Clubu u Biogradu na Moru.

SUBOTA

Nakon skoka u 13 sati na 11. Millenium Jumpu počinje raznolik zabavni program do večernjih sati, a kako je manifestacija tradicionalno i humanitarnog karaktera, dio prikupljenih sredstava namijenjen je dječjem vrtiću "Latica" za školu plivanja.

Na otoku Istu organiziran je cjelodnevni program u sklopu 42. Otočkog košarkaškog turnira koji počinje u 9 sati, a nastupit će 16 otočnih ekipa. Zabavni dio kreće od 22,30 sati, a trajat će do ranog jutra. Za vrhunsku feštu će se pobrinuti "Gustafi" u pratnji DJ-a. A dan ranije, u petak, organiziran je "beach party" uz DJ-a.

Na Velom Ižu se održava tradicionalni festival otočkog folklora uz drevni običaj biranja seoskog kralja, a od 22 sata za zabavu je zadužen Giuliano.

Na Sestrunju svako ljeto glavni je događaj tradicionalna pučka fešta "Sestrunjska noć" na kojoj će sve goste od 21 sat zabavljati grupa "DiLema". Neće nedostajati ni tradicionalne dalmatinske spize, koju svakog ljeta pripremaju sestrunjski meštri od ribe. U pauzama dobre zabave održat će se natjecanje u povlačenju konopa u kojem osim Juga ili Zamorca već nekoliko godina sudjeluju i gosti s obližnjih otoka.

U mjestu Neviđane na otoku Pašmanu od 19 sati nastupa Marijan Ban i Diktatori na Staroj gusterni, dok će u Kukljici od 22 sata pjevati Mladen Grdović. Sve goste u Posedarju će od 22 sata zabavljat Lidija Bačić, a na Virsku rivu stiže TBF u 22 sata.

U Zadru možete birati između dva koncerta, u Yachting baru od 22 sata nastupa Jasmin Stvaros, a u isto vrijeme u Teatro bar stiže grupa Vatra.

U nedjelju, 30. srpnja, u 21 sat Gradska glazba Zadar na Narodnom trgu priređuje cjelovečernji koncert. Riječ je o zanimljivom glazbenom događanju na kojem će se izvoditi zabavne i "evergreen" melodije.

 

19. travanj 2024 05:02