StoryEditorOCM
ĐiradaKUALJSKE RIBARSKE NOĆI - TUNUARA 2017.

Nastupaju klapa Rišpet i Magazin

Piše Ana Franić
31. srpnja 2017. - 21:35
kualjska ribarska noc

Ovogodišnje "Kualjske ribarske noći – Tunuaru 2017." počinju u četvrtak, 3. kolovoza, i trajat će dva dana. Program manifestacije zamišljena kroz promociju ribe kao zdrave hrane i to sitne plave ribe (srdela, inćun), krupne plave ribe (tuna), ribe iz uzgoja (brancin, orada) te ribljih prerađevina. Oživljavanje ribarske tradicije i tradicijskih vrijednosti predviđeno je kroz organizaciju veslačkog natjecanja, demonstraciju ribarskih vještina i pripremu tradicionalnih jela kao što je kualjski brudet.

Najveća novina ovogodišnje "Tunuare" je posebna gošća, street art umjetnica OKO, koja će na zidu ribarskog magazina naslikati tunu dimenzija 9 puta 4 metra, simbol ove manifestacije, a ujedno i Kaljana koji su zahvaljujući tuni postali planterano popularni.

Najatraktivniji događaj je svakako trosatni defile ribarskih brodova Zadarskim kanalom u kojem će sudjelovati 12 ribarica prepunih gostiju koji je zakazan u petak u 13 sati, dok je četvrtak ujutro rezreviran za 15. znanstveno-stručni skup o ribarstvu.

U popodnevnim satima istog dana čeka nas ribarski maraton koji uključuje veslačko natjecanje, prenošenje kašeta, potezanje konopa, natjecanje u kuhanju brudete.

Sve okupljene zabavljat će klapa Rišpet, a za veliku završnicu manifestacije, u petak u 22 sata, nastupa grupa Magazin.

20. travanj 2024 09:36