StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS POČINJE "BLOCK PARTY 023" U ZADARSKOM BRONX-u

Očekuju vas radionice urbanih plesova, plesno natjecanje i koncert Ede Maajke

Piše Ana Franić
10. kolovoza 2017. - 15:40
zadarsnova1.JPG

Udruga Zadar snova i Plesna udruga InFlux u četvrtak i petak, 10. i 11. kolovoza, organizira "Block party 023", a riječ je o fuziji dvaju projekata, programa festivala suvremenog kazališta Zadar snova te jubilarnog desetog izdanja projekta "Urban Jam 023 – Hip hop, a ne dop!" udruge InFlux.

- Bogati program predstavlja Hip hop kulturu u svom izvornom obliku kroz ulični ples, glazbu, grafite i druženje. Block Party-i 70-ih i 80-ih u Bronx-u New Yorka su kolijevka Hip hop kulture. Danas je poznata kao popularna glazba koja asocira na polugole guze, psovki u stihovima i skupe automobile. Želimo približiti tu kulturu zadranima kao ono što ona u suštini jest – pozitivno druženje zajednice u kojem svako može sudjelovati na svoj način. Prostor manifestacije nije popularan, ali je više nego prikladan - veliki neugledni stambeni kompleks na Bulevaru, Zadranima poznat kao "Bronx". Želimo nadahnuti zajednicu kvalitetnim programom u koji su uključeni urbani umjetnici iz Zadra, Hrvatske, Bosne, pa sve do Hamburga. Program je bogat jer proizlazi iz suradnji jedne velike zajednice – Hip Hop kulture, a zajednica zadarskog Bronx-a je pozvana da se pridruži. S time da čvrsto vjerujemo kako će ovaj program privući ljude drugih block-ova, ulica, kvartova i gradova, kako bi zajedno oživili duh Hip hop kulture, rekla je Lucija Mikas iz udruge InFlux.

Danas su na programu dvije radionice urbanih plesova u plesnoj dvorani InFlux u prostorijama Jedriličarskog kluba Sv.Krševan. "Popping s Azadom" iz Hamburga je na rasporedu u 18 sati, a u 19,30 sati "Toprock 4 EveryOne" s voditeljem BeeZoo iz Mostara.

U petak se održava "Block party 023" u zadarskom Bronx-u, a započinje radionicom urbanih plesova "Urbani Folklor" koju će voditi Kristijan Žaper i Rusi Yosifov iz Centra za integralne studije iz Zagreba.

Nakon toga slijedi plesno natjecanje koje će biti otvoreno za sve plesače, a u međunarodnom žiriju bit će Muwala-Paulo Lando (Hamburg, Njemačka), BeeZoo (Mostar, Bosna i Hercegovina) i Rusi Yosifov (Zagreb, Hrvatska).

U 22 sata u režiji Zadranke Tine Keserović održat će se Streetshow skupine Koolibreeze iz Hamburga uz pojačanje plesača udruge InFlux. Cilj je dočarati kvartovsku zabavu u urbanom ambijentu zadarskog Bulevara, a predstava će prikazati spontani razvoj fešte u gradskom naselju te se time stvara slika multikulturalnog predgrađa zapadnih metropola. Za pultom kroz večer će sve zabavljati DJ Chill iz Zagreba.

- Večer završava cjelovečernjim koncertom Ede Maajke. Pridružit će nam se i zadarska pivovara Brlog, start-up poduzetništvo koje putem društvenih mreža odnosno crowd-funding-a i javnim djelovanjem pokazuje osviještenu ulogu u društvenom organizmu. Za degustaciju hrane po integriranim afričko-arapskim receptima će biti zaduženi posebni gosti iz "Okusa doma", migranti iz Zagreba koji su uz pomoć Centra za mirovne studije osnovali kolektiv za catering. Maštaju o otvaranju restorana na jednom od zagrebačkih trgova. Uvjerimo ih da je Zadar grad otvorenih srca i dobrih ukusa. Hrana se dijeli besplatno uz molbu za donacije", objašnjava Tina Keserović iz Zadar Snova.

 

26. travanj 2024 16:30