PROSLAVA VELIKE GOSPE U ZADARSKOJ NADBISKUPIJI Donosimo raspored misa po župama

PROSLAVA VELIKE GOSPE U ZADARSKOJ NADBISKUPIJI

1. Na svetkovinu Uznesenja BDM u utorak 15. kolovoza koncelebrirano misno slavlje u 19,00 sati za vanjskim oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM u svetištu Gospe Maslinske na Belafuži u Zadru predvodi mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru. Nakon mise biskup Milovan predvodi procesiju s Gospinim kipom predjelom Belafuže koja se bila prvi put održala prošle godine nakon 68 godina.

Mise su još u 6, 7, 8 i u 9 sati. Svečano misno slavlje u 10,30 sati predvodi vlč. dr. Denis Barić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

2. Na svetkovinu Velike Gospe u utorak 15. kolovoza koncelebrirano misno slavlje u župnoj crkvi Marijina uznesenja u Pagu u 19,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Slavlje započinje procesijom u svetištu Gospe od Staroga Grada u 18,00 sati, do zborne crkve tijekom koje se nosi čudotvorni Gospin kip.

Na svetkovinu Velike Gospe svečanu misu u paškoj župnoj crkvi u 10,30 sati predvodi don Gašpar Dodić, paški župnik i dekan. U 9,00 sati je misa u crkvi Navještenja Marijina kod benediktinki.

Na Veliku Gospu u svetištu Majke Božje od Staroga Grada od 5,00 do 9,00 sati je prigoda za ispovijed. U 6,00 sati misu u tom svetištu predvodi don Gašpar Dodić, paški župnik i dekan, a misno slavlje u 8,00 sati predvodi svećenik iz dekanata.

Uoči svetkovine Vele Stomorine, kako Pažani nazivaju proslavu Marijina uznesenja, u svetištu Majke Božje od Staroga Grada u ponedjeljak 14. kolovoza od 19,00 do 22,00 sata je prigoda za ispovijed. U 19,30 sati započinje molitva krunice. U 20,00 sati je misno slavlje, a od 22,30 do 4,30 sata cjelonoćno bdjenje u crkvi u Starome Gradu.

3. Na svetkovinu Velike Gospe u utorak 15. kolovoza u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Škabrnji koncelebrirano misno slavlje u 11,00 sati, potom i procesiju s Gospinim kipom, predvodi mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru.

Naslovnica Đirada

Najčitanije