StoryEditorOCM
ĐiradaU ČETVRTAK ZAPOČINJE VELIKA GASTRO MANIFESTACIJA

Na "Taste and travel festivalu" Zadranima ce kuhati robot!

Piše I. Ivanac
22. kolovoza 2017. - 00:26

Najistaknutija inovacija na nadolazećem "Taste and travel festivalu", koji počinje u četvrtak u Zadru, zasigurno je splitski robot kuhar nazvan "Gamma chef". Splitski dvojac koji je osmislio ovu zgodnu stvarčicu koja bi trebala svima olakšati pripremu hrane u kuhinji zovu se Dražen Drnas i Đulijano Nola, a njegove sposobnosti predstavit će u subotu na još jednom novitetu u sklopu festivala, a to je "E@t: Food in the digital age" konferenciji.

- Kulinarske sposobnosti Gamma chef kuhara uvest će sve posjetitelje u potpuno novu dimenziju kada je budućnost pripreme hrane u pitanju. Inovatori su san svake kućanice pretvorili u stvarnost izumivši uređaj koji bolje od bilo kojeg ljudskog kuhara sprema razna variva, tjestenine, rižota i gulaše, a uz već ponuđene, integrirane recepte, možete unijeti i vlastite recepte. Putem aplikacije koja se nalazi na vašem mobilnom uređaju, robotu možete izdati naredbu i skuhati ručak – rekao nam je Karlo Vulin, koji uz kolege Jakova Kolegu, Matu Damića i Renea Marincela čini organizacijski tim "Taste and travel festivala".

Prva konferencija koja se organizira u sklopu "Taste and travel festivla" imat će četiri tematski povezane cjeline koje će biti podijeljene po sektorima, a to su hrana kao posao, inovacije, hrana u kontekstu javnog dobra te trendove budućnosti u prehrambenoj industriji.

- Uz Gamma chefa, njemački prehrambeni institut predstavit će nove tehnologije u prehrambneoj industriji, iz Zagreba nam stižu dva tima, jedan će predstaviti aplikaciju dostave hrane iz restorana, a Tehničko veleučilište pomagalo u kuhinji Food Box koje olakšava logistiku pripreme hrane – kazao nam je Vulin dodajući kako je cilj konferencije stvoriti mrežu mladih ljudi koji će stvarati budućnost hrane i svih industrija povezanih s hranom te na jednom mjestu okupiti vodeće utjecajne ljude koji svojim djelovanjem mijenjaju pogled i odnos medija, korporacija i konzumenata prema hrani.

"Taste and travel festival" uz konferenciju i ove godine nastavlja s Craft Beer sajamom i sajmom Proizvodi hrvatskog sela.
­

- Na sajmu Proizvodi hrvatskog sela i ove godine nas očekuje preko 35 izlagača iz cijele zemlje od Slavonije i Istre pa sve do Dubrovnika, obuhvatili smo sve regije Hrvatske. Na sajmu će se nalaziti isključivo mali proizvođači, a gosti će moći degustirati i kupiti autohtone hrvatske proizvode te direktno komunicirati s proizvođačima – kazao nam je Vulin dodajući kako je ovogodišnji Craft beer sajam najveći do sada, a na njemu će se predstaviti oko 20 malih piviovara s preko 50 različitih vrsta craft piva.

- Želja nam je da privučemo što veći broj posjetitelja na svime segmentima festivala, a želio bih da se mladi i svi zainteresirani upoznaju s novitetima u prehrambenoj industriji – za kraj nam je kazao Karlo Vulin.
 


Uz obilje inovativnih i teoretskih znanja u gastroturizmu, "Taste and travel festival" ima i svoj zabavni dio. Tako će nas tijekom vikenda na zadarskoj rivi u petak zabavljati Kuzma i Shaka Zulu dok će u subotu nastupiti grupa Vatra.
24. travanj 2024 09:38