StoryEditorOCM
ĐiradaOD SUTRA NA ŠETNICI KOD FORUMA

Počinje Sajam Proizvodi hrvatskog sela

Piše Zadarski.hr
23. kolovoza 2017. - 17:36
SAJAM_SELO2-090710.1

Od četvrtka, 24. do srijede,30. kolovoza, u sklopu „Taste & Travel“ festivala, trajat će Sajam Proizvodi hrvatskog sela.

Sajmovi Proizvodi hrvatskog sela su su najznačajniji seljački sajam u Hrvatskoj. Na ovom najvećem i najstarijem sajmu tradicijskih proizvoda u Hrvatskoj u proteklih je 13 godina u više hrvatskih gradova izlagalo više od četiri i pol tisuće proizvođača, a posjetilo ga je više od 120 tisuća posjetitelja.

Manifestacija se održava na šetnici između Foruma, Crkve Sv. Donata i Arheološkog muzeja  od devet h do 21 sat. 

Cilj manifestacije je omogućiti građanima Grada Zadra i njegovim stranim posjetiteljima povoljnu kupnju domaćih tradicijskih proizvoda koji se ne mogu pronaći u trgovinama. Na sajmu će se od preko 30 izlagača moći kušati i kupiti kvalitetni domaći suhomesnati proizvod (slavonski kulen, kulenova seka, slanina…), domaća vina, domaće rakija, maslinovog ulja, ekoloških proizvoda, sireva, smokava, i ostalih domaćih tradicijskih delicija koji direktno od proizvođača stižu na sajam u Zadru. Isto tako, cilj je pomoći proizvođačima s područja cijele Hrvatske u promociji i plasmanu njihovih proizvoda. 

19. travanj 2024 08:28