StoryEditorOCM
ĐiradaU ČETVRTAK DANI OTVORENIH VRATA SOLANE NIN

Posjetitelji će moći uživati u prikupljanju soli i stručnom vodstvu

Piše Zadarski.hr
28. kolovoza 2017. - 14:32
1910305153001-crop

Dan otvorenih vrata Solane Nin održat će se u četvrtak. Tako će svi posjetitelji i ovog puta imati priliku uživati u besplatnim obilascima Solane, nudi im se obilazak polja soli uz stručno vodstvo, na kojima je još uvijek aktualno prikupljanje ovog vrijednog minerala, tako da će se iz prve ruke moći uvjeriti i naučiti o postupku dobivanja soli, što je vrlo zanimljivo i poučno.

Isto tako kao opcija nudi se i birdwatching, te obilazak Kuće soli i Muzeja soli koji je ujedno i maloprodajni prostor Solane Nin.

U Muzeju soli može se naći pregršt konzumnih proizvoda u kombinaciji sa soli, točnije stavlja se naglasak na cvijet soli, nutritivno najvrijedniju i najzdraviju sol, dobivenu isključivo prirodnim putem, bez ikakvih umjetnih dodataka.

Na ovaj način Solana Nin svim posjetiteljima pokazuje koliko je zapravo ekološka proizvodnja važna u današnje doba i da se još uvijek može računati na suradnju čovjeka i Prirode.

Ljeto još traje, što znači i da je sezona prikupljanja soli još uvijek aktivna, a budući da se u nadolazećim danima najavljuje izrazito toplo i suho vrijeme, prognozira se također kako bi i ovogodišnja proizvodnja mogla biti izrazito dobra.

Za sve one koji ovoga puta nisu u mogućnosti posjetiti Solanu Nin, već sljedećeg mjeseca, 14. rujna, biti će ponovo održan Dan otvorenih vrata.

 

20. travanj 2024 10:35