StoryEditorOCM
ĐiradaDAN OPĆINE VIR I BLAGDAN GLAVOSJEK SVETOG IVANA KRSTITELJA

Velika Virska fešta s Jelenom Rozgom i klapom Rišpet

Piše Zadarski.hr
28. kolovoza 2017. - 23:20
DAN_OPCINE_0000

Koncertom Jelene Rozge i klape „Rišpet“ od devet sati navečer te velikim vatrometom točno u ponoć, sutra će se završno proslaviti Dan Općine Vir i blagdan Glavosjek svetog Ivana Krstitelja.

Na Viru se 29. kolovoza tradicionalno obilježava od jutarnjih sati kada će se Virani razbuđivati budnicama gradske glazbe Zadar, a potom će sudjelovati na koncelebriranom misnom slavljui tradicionalnoj svetoj misi ulicama Vira. S pratnjom crkvenih barjaka i uz zvonjavu zvona, procesija s čudotvornim kipom Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja obilazi naselje Centar.

U večernjim satima Gradska glazba Zadar još jednom svira ulicama Vira, da bi na Svečanoj sjednici predstavnici Općine Vir brojne goste i prijatelje Vira iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Mađarske, Češke i Slovačke upoznali s infrastrukturnim, turističkim i gospodarskim dostignućima virske općine. Nakon sjednice za goste se organizira domjenak, a fešta i slavlje od devet sati sele se na Trg svetog Jure gdje će uz vatromet nastupiti Rozga i „Rišpet“.

 

24. travanj 2024 09:18