StoryEditorOCM
ĐiradaNAJAVA DOGAĐANJA ZA VIKEND

Bliži se kraj ljeta i sve je manje kulturno zabavnih događanja

Piše I. Ivanac
31. kolovoza 2017. - 23:00
ples

Turistička sezona je na izmaku što pokazuje i manjak kulturnih i zabavnih događanja predstojećeg vikenda u Zadru, ali i u županiji.

Petak

U petak je posljednji dan međunarodnog plesnog festivala Monoplay gdje će se publici u Kazalištu lutaka, u 20 sati predstaviti radovi zadarske plesne scene. Slovački plesač Milan Tomašik će izvesti svoj plesni performans Solo 2016 u 21 sat, a susret, razgovor i iznošenje dojmova plesnih kritičara, umjetnika i publike "kritički parkour" održat će se u 22 sata. Plesni festival završiti će nastupom Mate Matišića u 23 sata.

Za sve kvizoljupce na bazenu Kolovare u petak u 20 sati održava se kviz "Prvi svjetski rat - Di si bija 1914.?" u sklopu provođenja EU projekta Networld u organizaciji županijske ustanove INOVAcija.

Uz ugodnu atmosferu i klapsku pjesmu u povijesnoj jezgri grada tradicionalno se i ovaj petak održava Varoška fešta, a posjetioce će u Kulta i Dišpeta zabavljati zadarska klapa Munita s početkom u 21 sat.

U Biogradu će nastupiti legendarna splitska grupa TBF u klubu Aqua s početkom u 23 sata.

Subota

Synthetica band nastupa na zadarskom Forumu s početkom u 21 sat, a za sve ljubitelje folklora i starih običaja u Raštanima Donjim će se u subotu u večernjim satima održati koncert "Pisme moje u škatuli stoje". Ivica Sikirić Ićo zabavljat će posjetitelje biogradskog kluba Pattaya od 21 sat.

Zadarski glazbenici Jure Brkljača, Donat Mandić, Boško Colić i Marino Brkljača koji čine grupu La život je lijep nastupit će na trgu Petra Zoranića u nedjelju u 21 sat.

Sport

Svi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu mogu uživati u utakmici nogometnog kluba Zadar protiv RNK Split na stadionu Stanovi s početkom u 17:30 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.
KK Zadar i KS zadarske županije organiziraju "13. memorijalni košarkaški turnir Tomislav Knežević" koji počinje u subotu u dvorani Jazine s početkom u 11 sati. Na košarkaškom turniru sudjeluje KK Split, GKK Šibenik, KK Sonik Puntamika i KK Zadar, a trunir se igra po principu svatko sa svakim te će se podjela nagrada i zatvaranje turnira održati u nedjelju u 12:45 sati.

U Sukošanu se u nedjelju organizira plivački maraton "Pozdrav ljetu" kojeg su inicirali nekolicina zaljubljenika u ovo mjesto, more i plivanje. Maraton je duljine 4,6 kilometara, a pliva se od Rive do Makarske gdje će biti proglašenje pobjednika i velika zabava uz roštilj.


 

26. travanj 2024 03:18