StoryEditorOCM
ĐiradaPLAVO GOSPODARSTVO: NOVI SVEUČILIŠNI DIPLOMSKI STUDIJ

U utorak svečano predstavljanje ovog vrijednog projekta!

Piše Zadarski.hr
4. rujna 2017. - 11:37
BLUE SMART_pozivnica_2

U utorak,5. rujna, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru će se s početkom u 19 sati održati predstavljanje novog sveučilišnog diplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“.

Novi sveučilišni studij nastao je u okviru projekta Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources  (BLUE SMART) čiji je glavni cilj stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva te povećanje mogućnosti zapošljavanja sadašnjih i budućih zaposlenika ovog sektora u Zadarskoj županiji i šire.

Nositelj projekta je Sveučilište u Zadru (Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu), a projektni partneri su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA, Cromaris d.d. i WWF Adria.

Ovaj studij prvi je rezultat projekta, a u skoroj budućnosti projektni partneri će razviti i on-line tečaj pod nazivom “Osnove dobre prakse u ribarstvu”. Ukupne vrijednosti nešto manje od tri milijuna kuna, projekt je  sufinanciran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru od ove akademske godine bit će bogatiji za još jedan studij kojim će se mladi stručnjaci educirati o izuzetno atraktivnim temama održivog ribarstva i akvakulture. Predviđena upisna kvota diplomskog studija koji kreće u listopadu 2017. godine je 30 izvanrednih studenata, a po završetku studija studenti stječu titulu magistra održivog upravljanja vodenim ekosustavima.

23. travanj 2024 00:59