StoryEditorOCM
ĐiradaPROJEKT KineDok U KLUBU ACME

Kino na Poluotoku - pogledajte dokumentarac 'Kraj svijeta'

Piše Zadarski.hr
26. rujna 2017. - 22:17
kraj_svijeta_kinedok_projekcija_dokumentarni

Klub ACME nastavlja s projektom KineDok i poziva na prvu projekciju u četvrtak, 28. rujna, kada će biti prikazan film 'Kraj svijeta' s početkom u 20.30 sati.

Kraj svijeta… intiman je, kreativan i izrazito vizualan dokumentarac u kojem se nekoliko priča spaja u jednu zajedničku pripovijest koja se zbiva tokom jedne noći. U velikom gradu brojne ljude povezuje jedna potreba – usamljenost i potreba za razgovorom. Jedni zovu hitni broj 112, drugi zovu radio. Ove noći tema radijske emisije je kraj svijeta prema predviđanjima majanskog kalendara. Voditelj pita slušatelje što to znači njima kao pojedincima, a oni govore o stvarima koje su tragične i bolne, katkada banalne i duhovite. Njihova potreba da ih se čuje, da s nekim podijele svoje doživljaje je dirljiva. Radio je motiv koji povezuje večernja zbivanja, kao i elemente filma u vidu strukture i značenja – izvor je najvažnijih pitanja.

Naslov (originalni): Koniec świata
Naslov (hrvatski): Kraj svijeta

Vrijeme: 40'
Redatelj: Monika Pawluczuk
Jezik: poljski
Godina: 2015.
Zemlja: Poljska

 

KineDok… Ciklus autorskih dokumentarnih filmova istočne i središnje Europe prema selekciji zagrebačkog Restarta i praškog Instituta dokumentarnog filma ponovo će biti predstavljen u programu ACME KineDok 2017. kojeg na zajedničko gledanje donose udruge Antropop i Zadar snova uz podršku Filmskog ureda Zadar.

Filmski klub KineDok je platforma koja se zalaže za alternativnu distribuciju koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. Program proizlazi iz češkog Instituta dokumentarnog filma IDF i nudi filmove iz nezavisne produkcije koji najčešće obrađuju aktualne društvene teme, a puštaju i gledaju se na mjestima koja nisu kino dvorane. Cilj je pružati aktivnu potporu publici, dokumentarnim filmovima i nezavisnim produkcijama s područja centralne i istočne Europe.

Organizatori žele približiti dokumentarni film svim skupinama društva te ih upoznati s medijem ali i potaknuti na promišljanje društvenih tema te aktivizam.

25. travanj 2024 15:34