StoryEditorOCM
ĐiradaHUMANITARNI KONCERT U HNK ZADAR

Glazbeni spektakl Danijele Martinović, prihodi idu za pomoć Odjelu hematologije!

Piše Ana Franić
11. listopada 2017. - 21:28
IMG_0355

Zadarska podružnica Hrvatske udruge leukemije i limfoma (HULL), drugu godinu za redom, u petak, 21. listopada, organizira humanitarni koncert "Sve što srce poželi" u izvedbi Danijele Martinović u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar u sklopu projekta "Znanjem do zdravlja". Prodaja karata kreće u subotu, 14. listopada u HNK. Prihod od ulaznica iskoristit će se za kupnju nekoliko televizora za Odjel hematologije u Općoj bolnici Zadar.

- Glavna poruka projekta je "Nisi sam" i to želimo poručiti svim oboljelima da znaju da uvijek mogu računati na nas i obratiti nam se za pomoć. Također želimo i senzibilirati javnost i povećati svijest o mijelodisplaziji (MDS-u) odnosno raku krvnih stanica u koštanoj srži, rekao je Igor Blaslov, predsjednik HULL-a Zadar.

Osim glazbenog nastupa, u subotu su na rasporedu predavanja liječnika i medicinskih sestara uz obilježavanje Svjetskog dana svjenosti o MDS-u. U velikoj koncertnoj dvorani Kneževe palače predavanja će održati stručnjaci s područja hematologije.

- Svi zainteresirani moći će poslušati zanimljiva predavanja liječnika i medicinskih sestara nakon kojih je organizirano neformalno druženje na kojem mogu potražiti savjete. Želja nam je da ljudi saznaju nešto novo što možda nisu znali, ali i da se opuste i druže, objašnjava Blaslov dodajući kako će i svoju nevjerojatnu priču ispričati i Ana Mrčić, svjetska veteranska prvakinja u troskoku koja je unatoč teškoj dijagnozi ostvarivala odlične rezultate.

Zahvaljujući suradnji sa Zakladom Ana Rukavina u subotu će od 9.30 do 12 sati u Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače biti organizirana akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica, a Hrvatskom registru mogu se pridružiti svi zdravi građani između 18 i 40 godina.

- Pozivamo sve građane da nam se pridruže i podrže naš projekt. Imat će priliku uživati u glazbenom spektaklu Danijele Martinović, ali i u neformalnom druženju u subotu, govori Blaslov dodajući kako već imaju planove i za dogodine, znaju tko će nastupiti, ali nam još ništa ne mogu otkriti.

25. travanj 2024 03:41