StoryEditorOCM
ĐiradaOTVORENJE 19. LISTOPADA

Brojni noviteti i premijere plovila na 19. Biograd Boat Showu

17. listopada 2017. - 20:30
PEARLSEA 56 COUPEPEARLSEA 56 COUPE

Najveći hrvatski i srednjoeuropski sajam na moru Biograd Boat Show održat će se od 19. do 22. listopada i po 19. put ugostiti više od 300 izlagača i više od 300 plovila, a premijerno će se predstaviti čak 30 plovila hrvatskih i stranih proizvođača. Rekordni su to brojevi za ovaj sajam koji iz godine u godinu raste i dobiva na međunarodnoj važnosti.

Izlagački prostor u Biogradu je u potpunosti rasprodan, baš kao i novih 1000 četvornih metara vanjskog prostora koji je izlagačima ove godine omogućen zbog posebno velike potražnje. Fizičkih noviteta na sajmu bit će još, poput novih plutajućih izložbenih šatora, po širini poduplanog pontonskog mosta koji spaja sjevernu i zapadnu marinu i tako pruža veću sigurnost i komociju izlagačima, te novih velikih video ekrana.

Zaljubljenici u brodove uživat će u premijeri plovila poput onog engleskog proizvođača luksusnog brenda Fairline koji će prikazati novu jahtu “Targa 48 Open”, zatim premijeri revolucionarnog sport cruisera “Pearlsea 56 coupe”, hrvatskoj premijeri jedrilice “More 55”, zatim regatne jedrilice “Beneteau Oceanis 51.1”, te praktične obiteljske brodice “Nerezine 630”...

- Istaknuo bih kako je sajam ove godine, uz rekordan broj izlagača, i fizički porastao. Stalno ulažemo u njegovu kvalitetu - nema ni jednog ozbiljnog nautičkog sajma u svijetu koji pokazuje takav trend rasta. Većina je sajmova doživjela velike udare kroz financijsku krizu, ali naš u Biogradu kroz svih 19 godina postojanja kontinuirano raste, rekao nam je Milan Šangulin, direktor Biograd Boat Showa.

Osim fizičkih ulaganja, ove godine pažnja je posebno posvećena poslovno kongresnom programu nazvanom B2B koji služi za umrežavanje nautičkih tvrtki, međusobna druženja i sklapanja novih poslova. Hrvatska gospodarska komora stoga je na sajmu organizirala “1. HGK Dane Nautike” sa brojnim predavanjima i stručnim panelima na kojima će se raspravljati o strategijama razvoja nautičkog turizma sa predstavnicima Ministarstva turizma, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao i predsjednicima nautičkih udruženja pri HGK.

Kao i svake godine, bit će organizirane brojne regate otvorene za javnost u kojima će sudjelovati preko 600 ljudi, a veliki i mali posjetitelji će moći zaploviti raznim plovilima poput podmornica i 36-metarske motorne jahte “Nada”. Cijena ovih turističkih vožnji uključena je u ulaznicu od 40 kuna, a za djecu mlađu od 12 godina ulaz je slobodan. Što se zabavnog dijela programa tiče, on započinje svakog dana nakon zalaska sunca i nastupit će razni bendovi, a glavni događaj je u subotu kada će posjetitelje zabavljati Neno Belan s Fiumensima s početkom u 22 sata.

- U subotu će biti i spektakularan Mirnovec vatromet čiji će Fun Park Mirnovec također biti jedan od izlagača na sajmu i nudit će posebne pogodnosti za posjetitelje sajma kako bi obiteljski ugođaj u Biogradu bio cjelovit, zaključio je direktor sajma Milan Šangulin.

20. travanj 2024 17:53