StoryEditorOCM
ĐiradaADAPTACIJA ŠVEDSKOG KINO-HITA

"Kao na nebu" u zadarskom HNK

Piše Zadarski.hr
26. listopada 2017. - 14:50

U ponedjeljak, 30.10. s početkom u 20 sati pogledajte nagrađenu predstavu GDK GAVELLA, "KAO NA NEBU " švedskog autora Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka. Riječ je o adaptaciji švedskog kino-hita "Kao na nebu" Kaya Pollaka, koji je 2004. bio veliki hit u Švedskoj, osvojio niz nagrada među kojima i nominaciju za Oscara za najbolji strani film.

Međunarodno uspješni dirigent Daniel, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća se u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima i Daniel prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način.

Kroz rad s njim zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da "pronađu svoj glas" neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku. Predstava govori o zajedništvu, o prihvaćanju težine i nepredvidivosti ljudskih susreta, o moći glazbe i umjetnosti da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju.

27. travanj 2024 02:19