StoryEditorOCM
ĐiradaDR. RANKO RAJOVIĆ U OŠ "ŠIME BUDINIĆ" I "ZADARSKI OTOCI"

Zadar dobiva svoj NTC centar!

Piše D. Blagdan
6. studenog 2017. - 09:56
drrajovic

Nakon uspješnog ljetnog NTC kampa organiziranog u Sv. Roku i posljednje Zadarske NTC edukacije, dr. Ranko Rajović najavio je i početak rada NTC centra u Zadru koji počinje djelovati sa NTC radionicama za djecu već od sljedećeg utorka u osnovnim školama ''Šime Budinić'' i ''Zadarski otoci''.

Prenosi nam to Vedrana Jerkić Perić, vlasnica dječjeg vrtića Kocka Kockica i desna ruka dr. Rajovića.

''NTC radionicama i NTC sportom kod djece se razvija inteligencija, pažnja, koncentracija, brzina razmišljanja, povezivanja i zaključivanja. Na zanimljiv način putem asocijacija, zagonetnih priča, brojnih motoričkih igara djeca dolaze do različitih zaključaka kojim će se koristiti kroz cijeli život - potvrđuje nam to Vedrana iz vlastitog iskustva na temelju NTC programa kojeg i sama provodi u vrtiću.

Inače, NTC radionice već se provode gradovima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, te kod nas u Bujama i uskoro Zagrebu i Zadru. Ciljevi NTC radionica i NTC sporta su podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti sve djece koja sudjeluju u programu, sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje) I pravovremeno uočavanje darovite djece i poticanje razvoja njihove darovitosti.

Prijave za NTC radionice i NTC sport su u tijeku, prijavit se mogu djeca od 4 do 10 godina, a prva radionica počinje već u utorak 7. studenog.

26. travanj 2024 18:09