StoryEditorOCM
ĐiradaKAZALIŠNA UDRUGA " IGRAJMO SE " ZADAR

Igrom od sebe- do klauna

Piše Zadarski.hr
7. studenog 2017. - 11:00
igrajmo_se_1508493990

Kazališna udruga "Igrajmo se" upravo je zaključili snimanje audio knjige Branka Čakaruna "Kad bi led bio sladoled" u suradnji sa Znanstvenom knjižnicom Zadar u sklopu projekta Talking Books, a već su i u pripremama nove predstave Put oko svijeta, redateljice Lucije Bajlo.

Sukladno planu i programu kreću s realizacijom prve radionice u školskoj godini 2017./18.u kojoj će proslaviti I 15.godina rada. Radionicu pod nazivom "Igrom od sebe do klauna - smiješni karakteri" održati će mlada glumica Ana-Marija Jurišić koja je 2015.godine diplomirala na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku, smjer glumu i lutkarstvo, trenutno s prebivalištem u Osijeku.

Ova mlada glumica kao srednjoškolka bila je polaznica Kazališne udruge Igrajmo se Zadar pa je ovo svojevrsni nastavak suradnje i svakako jedan od ciljeva rada ove udruge.

Radionica će se održati 11.studenog i isključivo je namijenjena polaznicima Igrajmo se točnije uzrastu od 1.razreda do 5.razreda O.Š. Svrha radionice jest nastavak suradnje s mladim glumcima koji su potekli iz Igrajmo se , a koji svojim radom žele i mogu pridonijeti radu Igrajmo se i zadarskoj glumačkoj i kulturnoj sceni.

Opis radionice: Kroz različite glumačko-klaunske vježbe i igre radit ćemo na unutarnjem oslobađanju sebe. Radionica će se sastojati od zagrijavanja, pa do oslobađanja mišića, istraživanja sebe u prostoru i vremenu, zatim individualnog rada i partnerske klaunske igre u duo i trio parovima, te radu na slap stick vježbama i trikovima sa i bez rekvizite. Cilj radionice je osloboditi sebe i sve svoje mane, osvijestiti ih i pretvoriti u vrline.

26. travanj 2024 21:20