StoryEditorOCM
ĐiradaU UTORAK U MALOJ DVORANI HNK

Moć gitare Damira Halilića

Piše Zadarski.hr
8. studenog 2017. - 12:19
knjiga_1500_20170919_122252-1078x516

U utorak, 14. studenoga u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite pravu glazbenu poslasticu, koncert pod nazivom MOĆ GITARE/ GUITAR POWER, gitarističkog virtoza Damira Halilić Hala te promociju njegove knjige ATLANTIS- Moć gitare / Guitar power vo.1 koja je objavljena u listopadu 2017. u suradnji s izdavačkom kućom Dancing Bear.

Radi se o luksuznom izdanju koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1) sadrži i 2 DVDa koja nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples). Za sve gitariste klasične provenijencije ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na "domaćem jeziku" - jeziku klasične gitare dok za one koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a), preporučamo da pogledate https://www.youtube.com/watch?v=99v6OrlmwFY Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin. Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj....

O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta. Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.

19. travanj 2024 04:55