StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: "DANI SUNCA" OKUPILI DESET IZLAGAČA

Na Narodnom trgu otvoren sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda

Piše Ana Franić
9. studenog 2017. - 17:06
sajam5-091117

Treći ovogodišnji sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda "Dani sunca" koji je okupio deset izlagača otvoren je jutros na Narodnom trgu, a trajat će do subote, 11. studenog. Ovo je 45. izdanje "Dana sunca" kojeg udruga "Eko-Zadar" organizira pod motom "Živjeti dobro", a sajam se održava uz potporu Grada Zadra.

Kroz tri dana svi posjetitelji moći će se upoznati s raznolikim domaćim i tradicijskim proizvodima. Na sajmu sudjeluju i dvije socijalne zadruge, Socijalna zadruga Start iz Splita koja se predstavila suvenirima, zanatskim i umjetničkim predmetima te priručnikom za razvrstavanje otpada, a Socijalna zadruga Put iz Rijeke donijela je sirupe od ljekovitog bilja i voća, pekmeze, ajvar i keramičke suvenire.

Na Narodnom trgu moguće je pronaći i dvoje nositelja oznake Hrvatski otočki proizvod, a to je mužar od Kamen dizajna iz Preka te meleme i kreme od ljekovitog i aromatičnog bilja od OPG-a Marije Kuljerić.

Proizvode od bobičastog voća i suhe gljive te džemove bez šećera nudi Bokun d.o.o. iz Splita, OPG CD Raspović predstavlja se s proizvodima od lavande, likerima i džemovima, a Drmić j.o.o. je spremio džemove te slane i slatke delicije. Svi ljubitelji suhih smokava svoje nepce mogu zasladiti na štandu OPG-a Eugen Novaković iz Posedarja. Za sve posjetitelji zainteresirane za prirodnu kozmetiku izloženi su proizvodi PTO Nekić iz Biograda na Moru te OPG-a Ivana Džemalja.

26. travanj 2024 15:34