StoryEditorOCM
ĐiradaROĐENDAN: 185 GODINA ARHEOLOŠKOG MUZEJA ZADAR

„Slavljeniku“ bogat program, donosimo detalje!

Piše Zadarski.hr
28. studenog 2017. - 20:58
AAMZD_plakat_185_ok_mali

Povodom 185. rođendana Arheološkog muzeja Zadar, koji se obilježava u četvrtak, 30.studenog, pripremljen je bogat program.

Program započinje u 11:30 sati radionicom „Kad odrastem želim biti….“ . Radionica će se održati u Muzeju ninskih starina, a organizirana je u suradnji s Osnovnom školom „Petar Zoranić“ iz Nina. Kroz radionicu, pod vodstvom muzejskih stručnjaka Mate Radovića, Roberta Maršića i Jelene Vekić Bašić, učenici će se upoznati s poslom fotografa u muzeju te će se i sami moći okušati u poslovima muzejskog fotografa.

Središnji događaj proslave rođendana Arheološkog muzeja Zadar započinje u 19 sati otvorenjem izložbe i predstavljanjem kataloga „Renesansa na Papinoj Poljani“, čiji su autori Hrvoje Manenica i Petra Nikšić. Izložba „Renesansa na Papinoj Poljani“ donosi rezultate zaštitnih arheoloških istraživanja koje je Arheološki muzej Zadar proveo na Poljani pape Ivana Pavla II. 2006. i 2007. godine. Arheološka istraživanja Poljane pape Ivana Pavla II. započela su početkom šezdesetih godina 20. stoljeća, kada je istražen jugoistočni dio toga prostora, a nastavljena su 2003. godine. Konačno su privedena kraju u arheološkim kampanjama 2006.-2007.

Svečanost otvorenja izložbe svojim nastupom uveličat će a cappella grupa A.K.A Crescendo.

Povodom proslave rođendana, ulaz u Arheološki muzej će biti slobodan od 9 do 21 sat, te organizirana besplatna stručna vodstva. U 11 sati kroz Muzej vode Morana Vuković, Mario Radaljac i Jakov Vučić, a u 17 sati Miro Jurić.

Od 10 do 14 sati biti će slobodan ulaz i u crkvu sv. Donata gdje su u suradnji s profesorom Tomislavom Fabijanićem organizirana stručna vodstva studenata Odjela za arheologiju i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Od 9 do 14 sati biti će slobodan ulaz i u Muzej ninskih starina uz stručna vodstva Mate Radovića, Majde Dadić i Kristiana Hazoša.

Sve posjetitelje očekuje prigodna prodaja publikacija i suvenira.

26. travanj 2024 08:19