U idiličnom okruženju zadarskih bedema na lokaciji koja odiše duhom drevnog Zadra i njegovog prebogatog kulturnog naslijeđa, u jedinstvenom i otmjenom hotelu "Bastion" sitno je vezao slavonski gastronomski bećarac.
Kampo KAdvent" kao dio adventske manifestacije ponudio je gastronomiju i najbolje od svoga programa, a dunja i kukuruz kao dekorativni elementi na stolu dobrodošlice s dimljenim i standardnim kravljim sirevima, krvavicama i čvarcima - bilisu samo uvod u"Passport: Zdjelarević / Destination: izabrana jela slavonske kuhinje",odnosno gastronomskispektaklu hotelskom restoranu "Kaštel"i prezentaciju slavonske kuhinje.
Chefovi restorana "Kaštel" bili su Peruanac Bruno Cezar Lerzundi i Slavonac Marko Bošković, a izabrana vina "Zdjelarević Vino Selekcije" predstavio je osobno vlasnik Davor Zdjelarević.
U slijedovima, gostima su posluženi volovanes punjen tartarom od kulena sa slatko-kiselim papričicama poslužen s novim Rosé Cabernet Sauvignon, a nakon toga pulled pork (vučena svinjetina) na kremi od dimljene slavonske paprike, štrudla od kiselog kupusasa slaninom teumakomod matovilca - sve sljubljeno s prošlogodišnjim Chardonnayjem.
"Ovo je naša nova priča i rezultat dugogodišnjeg rada u biznisu kojega sam učio i u kalifornijskoj Napi.Smanjili smo produkciju, ali proširili asortiman", govorio je Zdjelarević predstavljajući vina u vrlo opuštenoj večeri. Uslijedilo je ono najbolje: glazirani jelen s rimskim njokom i Cabernet Sauvignonom iz 2013. godine, no kako bi sve bilo podvučeno slavonskim, rimski njok je umjestogriza imaobuće i čvarke.Idealan izbor uz čvarkuše - peciva od čvaraka koja su pratila svaki slijed.
"Izbor namirnica bio je tradicionalan slavonski. To je nešto na čemu smo odrasli i moj otac i ja, ali kako imamo chefa iz Perua kojemu je dovoljno pokazati namirnicu i objasniti što mi u Hrvatskoj radimo s njom, on u cijelu priču unese nešto novo i posebno. Pravo je zadovoljstvo raditi s njim", priča chef Bošković objašnjavajući kako je takav intimistički pristup uz jednostavnost i prepoznatljivost hotelskom restoranu donio brojnu publiku.
Potvrda je stigla i na samoj večeri - svaki je slijed hrane i vina popraćen pljeskom i odobravanjem sa stolova ispunjenih do posljednjeg mjesta.
"Svi smo imali sjajnu energiju, a kada je tako siguran sam da se gosti vraćaju", dodaje Vinkovčanin Bošković koji posljednje tri godine radi u restoranu "Kaštel" hotela "Bastion".Uspjeh restorana, kao i cijelog otmjenog i luksuznog hotela s wellnessom, objašnjava vrlo jednostavno na primjeru iz - kuhinje.
"Želja mi je da svaki osobni susret s gostima počne i završi s osmijehom. Dobra energija i pojedinačni pristup svakom gostu jednako su važni kao i vrhunska hrana", kaže chef "Kaštela" najavljujući nove gastronomske prezentacije u vrijeme "Adventa u Zadru" i "Kampo KAdventa".Restoran "Kaštel" tako će već sljedećegpetka tematski ponuditidalmatinsku kuhinju s crnim vinima čuvenevinarske obiteljiSenjković s Brača.
Slijedi 22. prosinca večer fuzije španjolske kuhinje i hrvatskih vina u kojoj će chef Bruno Cezar Lerzundidemonstrirati svoje španjolske korijene, a 29. prosinca na vrhuncu ove godine predstavit će se nikad viđeni specijaliteti peruanske kuhinje s odabranim pivama.