StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Nastupa kantautorica Anita Nikić

Piše Zadarski.hr
13. prosinca 2017. - 13:36
anita nikic

U petak, 15. prosinca u 18 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predstavit će se kantautorica duhovnih skladbi Anita Nikić. Tom prigodom promovirat će i dva videospota za svoje autorske skladbe “Hvala ti” i “Molitva”, a bogat glazbeni program upotpunit će i gosti.

Inače, Anita Nikić rođena je u Dubrovniku, diplomirala je na Sveučilištu u  Zadru  na odsjeku za razrednu nastavu, a potom informatiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi  u dvije osnovne škole kao profesor informatike.

Zborsko pjevanje njeguje još od studentskih dana, a trenutno je aktivna članica Mješovitog zbora Condura Croatica.

Solističkim vodama prvi put je zaplivala 2016. godine kada je s autorskom pjesmom nastupila na 4. Međunarodnom festivalu duhovne glazbe “Svjetlost dolazi”. Te iste godine nastupila  je i na Vidfestu. Na Festival “Svjetlost dolazi” ponovno se vraća 2017. gdje se predstavlja još jednom autorskom pjesmom.

Osim što sklada i pjeva, Anita je aktivna i u organizaciji koncerata pa tako već treću godinu za redom organizira i sudjeluje na božićnom koncertu u Poličniku.

Ove je godine nastupila i na prigodnim koncertima od Dubrovnika pa do Fužina te na nedavnom humanitarnom koncertu  “Zadar Vukovaru”.

26. travanj 2024 23:36