StoryEditorOCM
ĐiradaSPEKTAKL TRODNEVNOG DOČEKA NOVE GODINE U ZADRU

Nastupaju TBF,Houdek, Škugor, Bralić i klapa„Intrade“ uz bogati dječji program i dječji doček Nove godine

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2017. - 21:25
Zadar_Doček (2)(1).JPG

Kada u noći 31. prosinca s bine na Narodnom trgu krene novogodišnje odbrojavanje s Tomislavom Bralićem i klapom „Intrade“, bit će to vrhunac jedinstvenog trodnevnog spektakla dočeka Nove godine u Zadru. Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra dali su oduška ovogodišnjem ispraćaju stare i dočeku nove 2018., pa ćemo osim Bralića i klape „Intrade“ na Silvestrovo još slušati šibenskog slavuja Marka Škugora, a dan i dva ranije vrhunske izvođače na centralnom adventskom trgu – legendarni splitski „TBF“ i omiljenog Jacquesa Houdeka. 

- Imali smo sjajne i pozitivne reakcije nakon prošlogodišnjeg dočeka Nove godine u Zadru.Cijeli je Poluotok bio pun, slavilo se na brojnim trgovima u sjajnom novogodišnjem raspoloženju. Zadranima i svim gostima našeg grada željeli smo ponovno pružiti vrhunski novogodišnji ugođaj, ali smo nadopunili program i ponudili tri danaatraktivnog dočeka Nove godine s vrhunskim glazbenicima i sadržajan program za djecu, kaže direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados.

Tako će već 29. prosinca od 21 sati na Trgu Petra Zoranića cijelu priču otvoriti „TBF“. Ovog ljeta nastupili su u caffebaru „Kult“, prije toga bezbroj puta na različitim mjestima, ali nikad na „Adventu u Zadru“ i nikad na adventskom trgu.

- Zadar nikad ne zaobilazimo, a iznimno nam je drago što ćemo prvi put nastupiti na zadarskoj adventskoj manifestaciji. Cijeli ovaj mjesec radimo, stalno smo na putu i svirkama, tako da u Zadar dolazimo prilično utrenirani, tvrdi Mladen Badovinac. U bend se nakon operativnog zahvata vratio i Saša Antić, što znači da ćemo slušati i gledati splitski „ping-pong" u najjačem i najboljem izdanju.

- Dat ćemo sve od sebe, to je sigurno. Upravo smo u Splitu za Božić imali zaista sjajan koncert, a Zadar nam je također koncertno drag, još kaže Mladen „iz ruke“ se prisjećajući posljednjih koncertnih destinacija – Ploče, Podgora, Ljubljana, Maribor itd. Zadar je 29. prosinca od 21 sati na adventskom trgu, a u isto vrijeme na istom mjestu, samo dan kasnije 30. prosinca nastupit će Jacques Houdek. Ne treba previše trošiti riječi na kvalitetu glasa i pjesama koje Houdek poklanja svim ljubiteljima dobre glazbe, no postoji još jedan razlog zašto je zagrebačka zvijezda uvijek rado viđen gost.

- Veselim se svakom nastupu, pogotovo kada je Zadar u pitanju. Pjevao sam svugdje; kod Donata, u kazalištu, nekoliko puta u Arsenalu, ali još nisam na Trgu Petra Zoranića. Koliko sam vidio, izgleda jako lijepo, priča nam Houdek. Dan ranije, nastupit će u Opatiji, potom u subotu u Zadru. Posljednji zadarski nastup imao je na „Tuna, Sushi & Wine festivalu“, a ovaj će biti posljednji u 2017. godini.

- Tako je. Novu godinu dočekat ću u svom domu, tako da je zadarski koncert za mene kao novogodišnji. Dolazim sa svojim bendom, svirat ćemo na otvorenom pa ćemo biti energični, a publika, nadam se, zadovoljna, kaže popularni Jacques. 

Pratio je adventska zbivanja u Zadru, a sve one najbitnije stvari nisu mu promakle. Jacques zaključuje:

- Sviđa mi se zadarska adventska manifestacija. Vidio sam kako je bilo puno događaja i sjajnih koncerata, tako da se baš radujem što ću i ja biti dio tog programa.

Dječji jutarnji program u petak i subotu
Neće samo estradne zvijezde odraditi novogodišnji program tijekom tri dana dočeka Nove godine u Zadru; svoj program imat će i najmlađi u jutarnjim satima te posebno 31. prosinca. U petak 29. prosinca bogati program počet će u jutarnjim satima od 10 do 13 sati edukativnom radionicom za djecu „Dolazi nam Djed Božićnjak“, a u 11:30 na Trgu Petra Zoranića je predstava za djecu „Priča o magičnom božićnom drvcu“. Od 17 sati na istom mjestu može se uživati u blagdanskoj playlisti.
Sljedećeg dana u subotu 30. prosinca program „Zimska bajka“ počinje u istom vremenu od 10 do 13 sati radionicom „Dolazi nam Djed Božićnjak“, kao i novom izvedbom predstave za djecu „Priča o magičnom božićnom drvcu“ u 11:30 sati te playlistom od 17 sati.

 

Dječji doček Nove godine
Posljednji dan 2017. godine bit će u jutarnjim satima spektakl za najmlađe. Evo raspored događanja i satnica na Narodnom trgu s ukrašenom pozornicomi stolovima na kojima će biti izloženi radovi djece koje su radili na kreativnim radionicama tijekom„Adventa u Zadru“: program počinje u 11 sati, a od 11:10 voditelj programa Vilenjakpoziva goste da mu se pridruže na pozornicu. Vilenjakovigosti su svi likovi s kojima su se djeca mogli družiti na „Adventu u Zadru“, pa nam dolaze Grinč (11:15), Sveti Nikola (11:20), Olaf i Elsa (11:25), Sveta Lucija (11:30), Orašar i Miš (11:35), Djed Božićnjak i Mrazica (11:40). 
U 11:45 je prvi nastup plesnog kluba „Lana“, pet minuta kasnije podjela helij balona i ples s djecom, a od 11:55 je priprema za novogodišnje odbrojavanje. U podne je svečano puštanje helij balona, a nakon novogodišnjeg dočeka od 12:05 „Mini Disco“ za djecu uz ples i zabavne igre, kao i nastup dodatnih koreografija plesnog kluba „Lana“.
17. travanj 2024 01:53