StoryEditorOCM
ĐiradaZAHUKTALE SE PRIPREME ZA "ŠOKOLIJADU"

Prijave se primaju do 10. siječnja!

Piše Zadarski.hr
5. siječnja 2018. - 18:40
Foto Anđela Zorić.JPG

Turistička zajednica Grada Nina uputila je poziv svim zainteresiranim natjecateljima koji žele sudjelovati na ovogodišnjoj Šokolijadi da se prijave do 10.siječnja na brojeve telefona 264-109 i 265-247, ili osobno u Turističkoj zajednici.

Pripreme traju od siječnja do srpnja, a održavanje natjecateljskog dijela bit će 14. i 15. srpnja. Ciljevi manifestacije su razvoj jedinstvene gastronomske manifestacije u Zadarskoj regiji, razvoj zaštitnog znaka (branda) na polju  gastronomije, poticanje proizvodnje šokola kod mladih stanovnika ninskog kraja, poticanje proizvodnje šokola kod stanovnika na širem zadarskom području, ponuda šokola na jelovnicima ninskih restorana, prepoznatljivost delicije u Hrvatskoj i povećana potražnja  šokola na turističkom tržištu.

- Ninski šokol je postao gastronomski brend zadarske regije, a prepoznat je kao iznimno vrijedna delicija na tlu Hrvatske. U 2014. godini Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia dodijelili su Šokolijadi nagradu Simply the best sa zlatnim znakom za očuvanje i spas tradicije pripreme ninskog šokola i kreativan razvoj gastronomske turističke ponude – poručili su iz Turističke zajednice Grada Nina.

18. travanj 2024 17:51