StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK NA SVEUČILIŠTU

Koncert Mješovitog zbora Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu

Piše Zadarski.hr
8. siječnja 2018. - 23:00
mjesoviti

U petak, 12. siječnja, s početkom u 12 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Mješoviti zbor Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, pod ravnanjem uvaženoga splitskog dirigenta Vlade Sunka, održat će „prijateljski" koncert. Tom prilikom pridružit će im se i njihovi domaćini - Akademski zbor Sveučilišta u Zadru pod vodstvom profesora Tomislava Košte.

Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu, izravni je nasljednik Zbora studenata Studija glazbene kulture. Od 1992. godine zborom ravna pedagog i skladatelj prof. Vlado Sunko, redoviti profesor Umjetničke akademije u Splitu. Pod njegovim vodstvom na Festivalu duhovne glazbe Cro Patria zbor je do sada za osvojio 5 zlatnih, 7 srebrnih i 2 brončane Katedrale, 3 nagrade publike i 4 nagrade HDS-a, a i sam voditelj je kao autor više puta nagrađivan. Vlado Sunko - glazbeni pedagog, dirigent i skladatelj, redoviti je profesor na odjelu Glazbene umjetnosti pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Za uspješan stvaralački rad 2000. i 2013. godine dodijeljena mu je nagrada grada Splita. Za svoj skladateljski rad stekao je brojna priznanja i nagrade na natjecanjima i festivalima. Dobitnik je odlikovanja reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića 2013. godine.

Od značajnijih autorskih skladbi treba izdvojiti: kantatu Zlato Gospine milosti, simfonijsku poemu In memoriam, Koncert za mandolinu i orkestar, te Misu za soliste, muški zbor i orkestar. Organizatori koncerta su Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru te Glazbeni odjel Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu.

Ulaz na koncert je besplatan.

19. travanj 2024 11:31