StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 4 EUROCUPA

Popadić nas je pogurao s nekoliko obrana - rekao je Jugaš, koji je ugurao pet lopti iza leđa Lorria za finale. Oglasio se i najiskusniji: Nismo gubili glavu!

Piše Tonči Vlašić
17. svibnja 2024. - 20:01

FINAL 4 EUROCUPA

Rijeka, Bazen Kantrida, petak, 17. svibnja, polufinala: Jug Adriatic osiguranje - Astrapool CN Sabadell 11:7, 20 sati: Primorje Erste banka - Spandau 04 Berlin.

Subota, 18. siječnja, 17.45 sati, utakmica za treće mjesto: Astrapool CN Sabadell - poraženi Primorje EB/Spandau 04, 20 sati, finale: Jug Adriatic osiguranje - pobjednik Primorje EB/Spandau 04

S naše strane dobra obrana, koja je donijela ovu pobjedu. Pogotovo se to odnosi na prvo poluvrijeme u kojem je Sabadell postigao sretno dva pogotka. Za razliku od utakmice prije sedam dana u Splitu protiv Jadrana, bili smo puno smireniji, svi smo znali što imamo raditi. Nismo gubili glavu – istaknuo je Maro Joković, koji je u tom prvom poluvremenu potpisao dva sjajna dodavanja, Bogdanu Djerkoviću i Marku Žuveli.

- Sabadell je vrlo nezgodna ekipa. Nekoliko odličnih igrača, španjolskih reprezentativaca, plus tri kvalitetna stranca. Ali, nije bilo s naše strane bezglavog jurcanja. Kažem, znali smo što treba raditi – istaknuo je najiskusniji Jugaš.

Ovakva igra Juga zahtijevala je veliku potrošnju.

- Da, jesmo, baš smo se umorili protiv Sabadella. Nije bilo nimalo lako, ali moramo pronaći snagu za sutrašnje finale u Rijeci, te potom za nastavak finalne serije za prvaka Hrvatske – rekao je Joković.

image

CN Sabadell - Jug AO

Damir Skomrlj/Cropix
image

Bogdan Djerkovic postiže pogodak za Jug Adriatic osiguranje protiv CN Sabadella

Damir Skomrlj/Cropix
image

Hannes Daube (Jug Adriatic osiguranje) 

Damir Skomrlj/Cropix

- Nije bilo lako nakon poraza u Splitu od Jadrana. Popadić nas je pogurao s nekoliko obrana – naglasio je Franko Lazić, prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja i utakmice. Nije gurao u prvi plan svojih pet pogodaka.

- Prvenstveno smo dobro odigrali u obrani svi skupa, te je bilo lakše u napadu – istaknuo je Lazić, koji je ovako dobar bio i u kapici reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Dohi odakle su se naš vratili sa zlatom.

- Fizički teška utakmica. Oba vratara su se istaknula. Popadić obranama u drugoj, te početkom posljednje četvrtine, a Lorrio nam nije dozvolio da pobjegnemo još prije. Sutra nas čeka sasvim drugačiji suparnik, i Primorje EB, i Spandau nisu slični Sabadellu. Imat ćemo malo manje od 24 sata za pripremiti finale. Bilo bi lijepo da bude hrvatsko finale, da se igra pred punim tribinama, i, naravno, da se Jug iz Rijeke vrati s trofejom – istaknuo je Jugov trener Vjeko Kobešćak.

image

Marko Žuvela je realizirao peterac protiv CN Sabadella

Damir Skomrlj/Cropix
image

Hannes Daube (Jug Adriatic osiguranje)

/Cropix
image

Josep Bonet (CN Sabadell) i Sergi Cabanas (Jug Adriatic osiguranje)

Damir Skomrlj/Cropix
29. svibanj 2024 22:29