StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNapeta situacija

Grmoja i Bujanec se zakačili u emisiji: ‘Vidim da vam se tresu gaće‘; ‘Upiškio sam se od straha...‘

Piše DV
11. siječnja 2024. - 08:02

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u Bujici, emisiji Velimira Bujanca na Z1 Televiziji. Grmoja i Bujanec već su duže vrijeme na ratnoj nozi pa su se uoči emisije pojavile optužbe da Bujanec Grmoji priprema ‘klopku‘, odnosno da će na neki način izmanipulirati njegovo gostovanje. No Grmoja je na Facebooku objavio kako je odlučio doći u emisiju nakon što mu je potvrđeno da će se ona emitirati uživo, piše Jutarnji list.

Odmah na početku krenulo je oštro, Grmoja je inzistirao da se predstavi gledateljima jer se, kako tvrdi, "o njemu svašta govorilo četiri godine". "Drago mi je da sam ovdje da mogu raskrinkati sve one spinove koje plasiraju o meni mediji pa tako i Vaša emisija", kazao je uvodno Grmoja.

"To nije ista osoba. Poštovao bih da djelujete iz uvjerenja, ali, nažalost, ponašate se kako šef ove televizije. Za koga je on, tako vi gurate. Škoro vam je bio doktor u jednom trenutku, a nakon izlaska iz Domovinskog pokreta ste ga blatili”, rekao je Grmoja, na što mu je Bujanec odgovorio kako "nije on taj koji je gurnuo Troskota da pomogne Tomaševiću da uvjerljivo pobjedi" na izborima u Zagrebu.

Bujanec je Grmoju pitao zašto je Most za kandidata nominirao Troskota i koliko glasova je on dobio.

“Možda samo trebali medijatora zvati, samo dajte, slični ste Plenkoviću. Kada Plenković proziva novinare, dignu se svi ljevičari pa i Maja Sever. Kada Grmoja prozove nekoga za koga misli da je vlasnik televizije, tko je stradalnik i ratnik, to je užas”, rekao je Bujanec Grmoji.

Grmoja je u emisiji nekoliko puta konstatirao da je Z1 Televizija u vlasništvu Marija Radića, a Bujanec mu je govorio o izvatku iz sudskog registra u kojem piše da je vlasnik televizije Hrvoje Milas.

Zakačili su se i oko dolaska u emisiju.

“Ne zovete me ovdje, a pričate da negdje često gostujem. Čim su mi prijatelji javili da vrijedi vaš poziv uživo, rekao sam da dolazim. I sada se bojim da neće biti nekakvog delaya, jer vidim da vam se tresu gaće”, rekao je Grmoja Bujancu.

“Upiškio sam se od straha...”, odgovorio mu je Bujanec.

“Na samom ulazu su me zaštitari pretresli, to je pokušaj psihološkog pritiska”, rekao mu je Grmoja koji se u emisiji pojavio odjeven u kožnu jaknu.

“Kad ste došli kao drumski razbojnik”, odgovorio mu je Bujanec.

Grmoja je Bujancu rekao i da je Vojislav Šešelj imao bolji tretman u emisiji nego on.

Bujanec je Grmoji prenio i pitanje koje je navodno za njega imao Zlatko Hasanbegović.

"Jeste li u Karamarkovoj vladi inzistirali na ostanku i zadržavanju Borisa Miloševića na mjestu pomoćnika ministra?”, pitao ga je Bujanec, no Grmoja mu nije direktno odgovorio.

Bujanec je u emisiji pustio i prilog u kojem je jedan od vođa prosvjeda seljaka u Slavoniji, Milenko Bilić, rekao da je Grmoja stajao iza Tomislava Pokrovca, što je rezultiralo svađom Pokrovca i Kristine Bakule. Grmoja je sve to nazvao "smiješnom pričom".

“Plenković je javno govorio da tko podrži svinjogojce neće surađivati s Vladom”, kazao je Grmoja, a zatim se prebacio na Ivanu Penavu kojem je predbacio što nije stao uz seljake u prosvjedu. Bujanec je zatim rekao da su Braća Pivac najveći uvoznici svinje, a da su oni financirali Most, što je Grmoja demantirao.

Bujanec je Grmoju pitao i koliko mandata očekuju na izborima. “Minimum 20”, odgovorio je zastupnik Mosta.

“Ja vam dam 30, tko će u toj varijanti biti premijerski kandidat? Hoće Raspudić biti premijer?”, pitao je Bujanec, a Grmoja je odgovorio da će o tome odlučiti hrvatski narod i da Plenković neće sastaviti Vladu. Rekao je i da Most neće podržati lijevu Vladu.

Bujanec je Grmoji pokazao i njegove poruke o glasanju o Istanbulskoj konvenciji o tome kako su se u Mostu dogovarali da će ju dio zastupnika podržati, a dio ne. "Zašto niste bili jedinstveni oko Istanbulske, podržavao sam vas kada ste bili protiv”, rekao mu je Bujanec.

Grmoja je odgovorio kako je to bilo prije nego što se Most pročistio te da oni stoje na poziciji desnog centra ili desnice, prenosi Jutarnji list.

27. travanj 2024 05:08