StoryEditorOCM
DubrovnikU NEDJELJU, 28. TRAVNJA

Du Motion poziva da svi zajedno obojimo Stradun u plavo - za Marka!

Piše DV
20. ožujka 2024. - 10:42

U nedjelju, 28. travnja Stradun će još jednom biti obojen plavom bojom, a rijeka trkača će poteći gradskim ulicama sve zbog jednog posebnog dječaka - desetogodišnjeg Marka Akrapa za kojeg se ove godine trči Du Motionova humanitarna 5K

utrka.

Marko je veseli i razigrani dječak koji, kao i svi njegovi vršnjaci, uživa u igri s prijateljima, ali i pomaganju mami oko kućanskih poslova. On je ujedno i dječak s iznimno rijetkom dijagnozom parcijalne trisomije 18 (Edwardsov sindrom) i monosomije 12, genetičkih poremećaja koji sa sobom nose niz malformacija i poteškoća.

Kao stopostotnom invalidu koji ne govori i ovisan je o respiratoru, Marku je potrebna 24-satna njega, a kako kod ovakvih dijagnoza ne postoji specifičan tretman liječenja, već se kroz kontinuirano praćenje stanja određuju individualizirane terapije, roditelji s Markom žive u stalnoj neizvjesnosti, nastojeći mu pritom osigurati što bolju skrb i kvalitetu života.

Zato će veliko srce Dubrovnika ove godine zakucati upravo za ovog malog dubrovačkog heroja i njegovu obitelj i sa željom da petkilometarskom utrkom skupi sredstva koja će im pomoći u daljnjem liječenju.

“5K utrka zbog svog plemenitog karaktera uvijek privuče veliki broj trkača i šalje iz Dubrovnika prekrasnu sliku solidarnosti naših građana svih generacija. U okrilje te velike Du Motion obitelji sada primamo i malog Marka, kojem želimo prenijeti svu našu pozitivnu energiju i podršku te pozivamo Dubrovkinje i Dubrovčane da nam se svakako priključe” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković te objasnio kako se utrci može pridružiti trčanjem ili kupnjom navijačkog paketa za bodrenje trkača na Stradunu.

Prijave za utrku i više informacija o Du Motionu potražite na službenoj stranici.

28.4. svi zajedno obojimo Stradun u plavo - za Marka!

25. travanj 2024 10:19