StoryEditorOCM
DubrovnikLIJEPE VIJESTI IZ NJEMAČKE

Dubrovačkom kardiokirurgu Ivu Martinoviću dodijeljena nagrada Savezne pokrajine Hessen

Piše PSD.
6. lipnja 2018. - 13:18

Dubrovčanin dr. Ivo Martinović, kardiokirurg sa Sveučilišne bolnice u Marburgu i Brođanka Suzana Flanz, privatna poduzetnica i vlasnica tvrtke Ekoma iz Wiesbadena, prvi su Hrvati koji su dobili najvišu nagradu i priznanje za posebna dostignuća građana stranog podrijetla njemačke Savezne države Hessena, donosi Fenix magazin.

​Nagrade je u Wiesbadenu, u dvorcu Biebrich, uručio državni ministar za socijalna pitanja i integracije Stefan Grüttner i Jumas Medof, predsjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta (Kommunalen Ausländervertretung – KAV).
Najvišu nagradu Hessena za posebna dostignuća uspješnim građanima stranog podrijetla po prvi put je dobilo 20 pojedinaca koji dolaze iz 14 zemalja svijeta, od kojih je dvoje iz Hrvatske.

Dr. Martinović je nagradu dobio za posebna dostignuća na polju medicine a Suzana Flanz za poduzetništvo. Umjesto Suzane Flanz, koja je bila poslovno spriječena doći u dvorac Biebrich, nagradu je preuzeo njezin sin Matej.

U šesteročlanom žiriju za odabir pojedinaca koji su nagrađeni najvišom nagradom za građane stranog podriejetla bili su predstavnici Vijeća stranaca iz Frankfurta na Majni, Bad Homburga, Bensheima i Friedrichsdorfa.

U obrazloženju nagrada uz ostalo stoji kako je kardiokirurg dr. Ivo Martinović prvi u Europi izveo seriju ugradnje višestrukih bypassa na pacijentima sa minimalnim tjelesnim prorezom za operaciju dok je Suzana Flanz, vlasnica tvrtke Ekoma koja uspješno radi na poslovima montaže i izgradnje različitih industrijskih i energetskih postrojenja.

 

10. svibanj 2024 12:20