StoryEditorOCM
Dubrovnikhumanitarni rad

Maja Andrić dobitnica nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu, čestitao joj gradonačelnik Franković

Piše DV
7. prosinca 2023. - 15:26

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Dubrovkinji Maji Andrić na osvajanju godišnje volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu koju dodjeljuje Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“.

"Poštovana Maja,

Upućujem Vam iskrene čestitke povodom osvajanja volonterske nagrade „Gordana Jelić“ za 2023. godinu u kategoriji Najbolji volonter/volonterka u Republici Hrvatskoj.

Volontiranje je suštinski iskaz čovjekove plemenitosti i nesebičnosti. Darivati svoje vrijeme i znanje za opće dobro vrijedno je svakog divljenja. Znam da Vi, kao i drugi volonteri, to radite iz osobnih empatičnih pobuda i želje za pružanjem pomoći drugima te da za svoj angažman ne tražite prepoznavanje niti javnu hvalu.

Unatoč tome, priznanja poput ovog, prijeko su potrebna da se dobro djelo društveno valorizira, da se uloženi trud prepozna. Ona služe i kao generator inspiracije, otvaraju put novim dobrim djelima.

A još jednom uspješno provedenom akcijom „24 sata bez kompromisa“, Vi ste, zajedno s Vašim suprugom Mirkom i ostalim članovima tima, učinili uistinu divno djelo.

Neka Vam i ova nagrada koju ste primili bude pruži potstrek u osobnom i profesionalnom životu", čestitka je gradonačelnika Mata Frankovića.

"Kao kuharica i vlasnica obiteljskog restorana Konoba Veranda u Orašcu u Dubrovniku, svake godine od 2018., sa svojim suprugom Mirkom i ostalim članovima tima organizira humanitarnu akciju „24h bez kompromisa“ u sklopu koje neprekidnim kuhanjem u trajanju 24 sata, s početkom u 6 sati ujutro, prikupljaju donacije koje usmjeravaju za skrb o najmlađim pacijentima na dječjem odjelu u Općoj bolnici Dubrovnik te za druge potrebite u gradu i županiji", stoji u obrazloženju nagrade Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

U ovogodišnjoj akciji prikupljena su sredstva za kupovinu uređaja u vrijednosti 12.500 eura.

26. travanj 2024 18:25