StoryEditorOCM
DubrovnikNa pola puta

Napreduju radovi rekonstrukcije: Na Mostu Ombla betonira se i druga traka

Piše K. F.
10. ožujka 2024. - 18:05

‘Napreduju radovi na rekonstrukciji Mosta Ombla, započelo je betoniranje i druge trake mosta‘ objavio je na svom facebook profilu dubrovački gradonačelnik Mato Franković te objavio i video snimku radova na mostu.

 

 

Iako kišno vrijeme ne ide na ruku, prođe li se mostom, jer pješaci mogu prolaziti na vlastitu odgovornosti, radovi su vidljivi. Nakon što je skinut postojeći asfaltni zastor i betonske ploče, izvedene su bušotine za sidrenje i ugradnju armature, kao priprema za nove armirano-betonske ploče. Radovi se izvode traku po traku, budući da jedna mora uvijek biti prohodna za slučaj da se zbog jake bure Most dr. Franja Tuđmana zatvori za promet. Radovi su počeli u siječnju, a prema najavama trebali bi trajati četiri mjeseca. Gradski prijevoznik Libertas je za vrijeme trajanja radova prilagodio prometovanje linija kroz Rijeku dubrovačku te promijenio trasu linijama 1A i 1B koje prometuju preko Mosta dr. Franja Tuđmana te uveo novu liniju 1F koja prometuje iz Gruža do Komolca.  

image
Kristina Filičić/

Podsjetimo, sanaciju Mosta Ombla vrijednu nešto malo manje od 500 tisuća eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o.. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde.

image
Kristina Filičić/
image
Kristina Filičić/
image
Kristina Filičić/
27. travanj 2024 18:29