StoryEditorOCM
ForumZAVRŠNA RIJEČ HAAŠKOG TUŽITELJSTVA:

„Ratku Mladiću doživotni zatvor, sve drugo bila bi uvreda za žrtve“!

Piše PSD.
7. prosinca 2016. - 20:57
ratko_mladic

Tužiteljstvo Haaškog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji zatražilo je u srijedu kaznu doživotnog zatvora za bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba generala Ratka Mladića.

U završnoj riječi zatraženo je da Ratko Mladić, optužen za ratne zločine, uključujući i genocid nad gotovo osam tisuća Bošnjaka u Srebrenici, bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

- Bila bi uvreda za žrtve, kako preživjele, tako i za mrtve, ali i uvreda za pravdu, da se dosudi bilo koja kazna manja od najstrože predviđene zakonom - rekao je tužitelj ICTY-ja Arthur Traldi.

Bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske tužiteljstvo ICTY-ja optužilo je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata diljem BiH, dugotrajnu opsadu i teror nad građanima Sarajeva i uzimanje pripadnika međunarodnih snaga UN-a za taoce tijekom rata u BiH od 1992. do 1995. godine.

Tužitelji su u prethodna dva dana istaknuli da je tijekom suđenja dokazano sudjelovanje Mladića u udruženom zločinačkom pothvatu nasilnog stvaranja srpske države na teritoriju BiH.

Zadarski.hr

23. travanj 2024 19:06