StoryEditorOCM
ForumFOTO: SNAŽAN POTRES ZATRESAO SREDNJU DALMACIJU

Brojni građani izišli ispred zgrada, čuo se lom stakala, mobiteli zvone...!

Piše Slobodna Dalmacija
9. prosinca 2016. - 15:12
potres00

Jak potres magnitude 4.6 po Richteru s epicentrom u podmorju kod Splita zatresao je u petak nešto prije 14 sati splitsko područje, a osim u Splitu osjetio se i u Sinju, Omišu te na otoku Braču i Omišu, doznaje se u Centru 112.

Seizmološka služba RH priopćila je kako je potres zabilježen u 13,56 sati s epicentrom u podmorju kod Splita. Magnituda potresa iznosila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema dostupnim informacijama, potres se osjetio na području središnje Dalmacije.

Doznaje se kako je epicentar potresa bio kod Slatina na otoku Čiovu.

Među građanima Splita se u trenu proširila panika, brojni stanari izišli su ispred svojih zgrada u strahu od novog potresa.

Kako doznajemo, velika panika zavladala je i u zgradi Banovine čiji su zaposlenici počeli napuštati svoja radna mjesta, a iz brojnih zgrada čuo se lom stakala.

Mobiteli zvone na sve strane, svi provjeravaju gdje su u trenucima straha bili njihovi najmiliji. 

Učenici su pušteni s nastave, mobiteli i telefoni stručnih službi zvone na sve strane, svi provjeravaju gdje su u trenucima straha bili njihovi najmiliji. 

Prema najnovijim informacijama, učenici osnovne škole 'Manuš' nalaze se ispred ustanove, a roditelji masovno dolaze po njih. Prema riječima ravnateljice Marite Guć, ako se potres ne ponovi do 15 sati, nastava bi se trebala održati po rasporedu.

Gradonačelnik Baldasar dao preporuku da se popodnevna nastava ne održi, već da se djeca puste iz škole kući.

26. travanj 2024 10:48