StoryEditorOCM
ForumGROZNIČAVA POTRAGA ZA NESTALOM DJEVOJKOM U BERLINU

'Bila je na božićnom sajmu, tamo su joj našli mobitel i kartu za metro, njoj nema ni traga...'

21. prosinca 2016. - 22:14
fsa

U napadu kamionom na božićni sajam na Breitscheidplatzu u Berlinu ubijeno je 12 osoba, a ranjeno 48. Mnogima se njihovi najmiliji još uvijek ne javljaju, pa mnoge obitelji strahuju od najgoreg.

Tako je i obitelj Talijanke Fabrizie Di Lorenzo (30) u strahu da bi i ona mogla biti među žrtvama. Naime, njezin mobitel i karta za metro pronađeni su na mjestu maskra, a Fabrizia se od trenutka tragedije nije nikome javila.

Iako imena žrtava službeno još nisu objavljena, obitelj strahuje da bi i Fabrizia mogla biti među njima. Dosad je identificirano šestero poginulih, od kojih su svi državljani Njemačke, dok nacionalnost ostalih još nije poznata.

Fabrizijina majka i brat otputovali su u Berlin kako bi usporedili DNK nalaze i eventualno identificirali mladu ženu.

Fabrizijin slomljeni otac smatra kako nema mjesta zavaravanju. 'Nema previše nade. Koliko sam pratio, napad je bio gotov oko 1:30 ujutro. Zvali smo i ministra vanjskih poslova... Kako mi je javio sin iz Berlina, nema previše nade da je Fabrizia preživjela. Čekamo potvrdu, ali ne zavaravam se', rekao je za Repubblicu shrvani otac.

Fabrizia Lorenzo u Berlin je stigla 2012. nakon što je diplomirala u Bologni te se zaposlila u Boschu.

Pregledom njezinih objava na društvenim mrežama utvrđeno je da je bila liberalnih nazora te podupirala izbjeglice koje su svakodnevno ulazile u Europu, a poglavito u Njemačku, piše Daily Mail.

Njezin šef u firmi istaknuo je kako je Fabrizia prijateljski nastrojena osoba koja je uvijek htjela svima pomoći. 'Užasava me kao građanina Njemačke pomisao da se ovakav teroristički napad može dogoditi na božićnom sajmu', rekao je Stefan Wolf, te odbio daljnu priču oko Fabrizije zbog strogih njemačkih zakona o privatnosti.

Da je u tijeku potraga za Fabrizijom Lorenzi potvrdio je i Pietro Benassi, talijanski veleposlanik u Njemačkoj.

25. travanj 2024 01:18