StoryEditorOCM
ForumBELJAKOV ZEC IZ ŠEŠIRA OMADŽIJAO GLASAČE

Upoznajte Caspera, novog šefa šibenskog HSS-a i možda najneobičnijeg političara u Hrvatskoj!

Piše JL
10. ožujka 2017. - 16:32
MiloradMiškovićCasper

Šibenski HSS jučer je izabrao Milorada Miškovića, poznatog i pod umjetničkim imenom mađioničar Casper, kao vršitelja dužnosti predsjednika šibenskog HSS-a. 

- Na sjednici gradskog odbora jednoglasno su me sinoć kolege izabrali za predsjednika kako bi vodi stranku do lokalnih izbora, nakon čega ćemo održati redovne izbore u šibenskom HSS-u – kazao je Mišković za Šibenik IN i rekao da mu je velika čast opet biti na čelu HSS-a nakon što su ga prije osam godina izbacili iz stranke. 

Tada su, kaže Mišković, imali 560 članova i bili na vrhuncu, a on je bio dopredsjednik šibenskog Gradskog vijeća, piše Šibenik IN.

- Nažalost, neki su tada smatrali da ja i naši ostali vijećnici ne smijemo misliti svojim glavama nego za mišljenje pitati županijskog predsjednika Zorana Smolića i njegove partnere iz HDZ-a. Moja je politika bila da vijećnici odluke trebaju donositi prema svojoj savjesti, pa sam izbačen – kaže Casper koji će nakon preuzimanja HSS-a pokušati aktivirati temeljne ogranke i članstvo kako bi se koncentrirao na skore lokalne izbore.

Osim donedavnog predsjednika Borisa Dukića, u šibenskoj organizaciji odlazaka drugih članova iz HSS-a zasad nema, otkrio je Mišković. Smatra da bi za HSS u Šibeniku bilo najbolje da na izbore izađu samostalno, a eventualni partneri dolaze u obzir ako pristanu da je HSS lider koalicije.

Mišković je za Šibenik IN također rekao kako nikad nije bio aktivniji kao mađioničar, što mu je zanimanje i životni poziv. Posla ima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.

- Svaka moja predstava je kao jedna izborna kampanja. Da bi izveo uspješnu predstavu, moraš imati publiku, a da bi dobio publiku, moraš napraviti dobru promidžbu. Da bi publika, na kraju bila zadovoljna, moraš im odraditi kvalitetnu predstavu, a isto je tako i u politici. Da bi došao u poziciju da se predstaviš ljudima, trebaš imati dobru predstavu i zato ću kampanju raditi po šablonu svojih mađioničarskih predstava – rekao je Mišković i poručio da za šibenske lokalne izbore ima zeca u šeširu.

HSS je prije tri dana napustio načelnik Općine Murter-KornatiToni Turčinov i prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku (HDS) Gorana Dodiga, a potom je iz stranke izašao predsjednik Gradske organizacije HSS-a Boris Dukić. On je kazao da stranku napušta jer se njezinoj gradskoj organizaciji sputava sloboda djelovanja i odlučivanja te ona postaje marginalna na području Šibenika gdje joj je onemogućeno funkcioniranje i priprema za predstojeće lokalne izbore.

26. travanj 2024 15:05