StoryEditorOCM
ForumPOŠKROPIO OTVORENJE

Mladić se u majici "Za to smo se borili" uoči Bandićevog dolaska na binu pred šokiranim građanima popišao u fontanu, hvatala ga policija!

Piše Sergej Trajković
20. ožujka 2017. - 22:52
britanski_trg3-190317

Minutu prije početka svečanosti otvaranja obnovljenog Britanskog trga u ponedjeljak u 20 sati, nepoznati je počinitelj pred očima okupljene svjetine 'krstio' novu fontanu, čija je gradnja bila praćena brojnim kontroverzama - piše Jutarnji list.

Popeo se na sam rub, raskopčao hlače i pomokrio se u vodu! Policajci u civilu krenuli su prema mladiću duge kose, koji je na sebi nosio majicu s natpisom "Za to smo se borili", ali on se dao u bijeg. Ubrzo je nastala prava potjera koja se nastavila negdje u Ilici, među mnoštvom prolaznika.

Nije poznato je li mladić uhvaćen i priveden. Gradonačelnik Milan Bandić je za to vrijeme bio u obližnjem kafiću, a njegovi ljudi su ga odmah obavijestili o incidentu.

- Šta je napravio?! - upitao je Bandić svoje suradnike, ne vjerujući valjda u ono što su mu rekli.

- Ma pijana budala, sada je sve u redu. Policija ga lovi, ne znamo jesu li ga uhvatili - odgovorili su mu.

- Bedak - rekao je Bandić i uputio se prema bini.

Okupljeni građani su s negodovanjem popratili ovu situaciju.

Tom scenom započela je svečanost otvorenja drugog po veličini trga u Zagrebu, koja je trajala pet mjeseci i koštala najmanje 3 milijuna kuna, a riječ je o prvoj fazi obnove.

- Zahvalio bih se svima onima koji su svesrdno radili na ovom projektu, ali i onima koji su bili protiv. Da nije bilo njih, ne bi bilo niti ovoga. U vrijeme kada sam bio u komi, stanari su mi rekli kako se ovdje ne može živjeti od automobila. Već tada sam znao da se nešto mora učiniti. Ali ja već idem naprijed. Vidim nove fasade, vidim skele, za mjesec dana će sve zgrade na ovome trgu biti pod skelama. A iduća faza je podzemna garaža - obratio se Bandić s bine okupljenim građanima, od koji su barem polovica bili djelatnici Poglavarstva i zagrebačkog Holdinga.

Vrhunac svečanosti otvorenja je bila misa velečasnog Zlatka Korena, a zatim je nastupio zbor glazbene škole Blagoje Bersa. Zatim je u rad puštena fontana, koja je zasvijetlila ljubičasto.

- Pa ako će stvarno izgraditi podzemnu garažu, onda bih čak i ja Bandiću postavio bistu na Trgu! Oduzeo nam je parkiralište, pa sada plaćam 100 kuna za prvu zonu parkiranja kojega više na Britancu nema, nego parkiram stotinama metara dalje u drugoj zoni - rekao je stanar Siniša Bobić.

Podsjetimo, uređenje trga su pratili brojni prosvjedi građana i struke, ali i istraga DORH-a te građevinske inspekcije koja je zaustavila radove.

19. travanj 2024 01:32