StoryEditorOCM
ForumPLAVA KUVERTA

ŽDO potvrdilo: U Vindiji izvidi i kriminalističko istraživanje

15. travnja 2017. - 00:39
koka7-210909

U Poslovnom sustavu Vindije provode se izvidi i kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja relevantnih činjenica, nakon čega će Državo odvjetništvo u Varaždinu donijeti daljnje odluke, potvrdio je Hini zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik ŽDO-a u Varaždinu Darko Galić.  

Nakon stupanja na snagu Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe privatizacije te DORH-ove upute da se ponovno razmotre predmeti pretvorbe i privatizacije, varaždinski ŽDO od 2014. godine postupa u predmetu u kojem su se provodili i u kojem se provode izvidi i kriminalističko istraživanje varaždinske Policijske uprave, Službe kriminalističke policije, na temelju naloga mjerodavnoga državnog odvjetništva, odgovorio je Darko Galić na upit Hine je li ŽDO naložio izvide u Vindiji .

Dodao je da je uz izvješće Policijske uprave od 3. veljače 2016., koje je dostavljeno varaždinskome Državnom odvjetništvu, priložena i kaznena prijava koju je Rajko Dondur 12. travnja 2016. podnio Uskoku, a on ju je nakon zaprimanja u travnju 2016. dostavio na postupanje varaždinskome Državnom odvje

18. travanj 2024 15:55