StoryEditorOCM
ForumNEVJEROJATAN OBRAT U SLUČAJU ŽENE KOJA JE IZGORJELA U STANU

Svi su mislili da je nesretna žena poginula u požaru, no obdukcija je otkrila ubojstvo: nožem je izbodena 30 puta, susjeda priznala zločin!

Piše Jutarnji.hr
17. travnja 2017. - 20:02
Mirjana Kostić, Marina Savić

Istraga smrti Mirjane Kostić (49) iz Zaječara u Srbiji, čije je beživotno pougljenjeno tijelo izvučeno iz spaljenog stana u naselju Kraljevica, pokazala je kako je prije smrti u požaru bila izbodena nožem čak 30 puta, piše Blica prenosi Jutarnji.hr.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva, policija je privela njenu susjedu i blisku prijateljicu Marinu Savić (34), koja je navodno priznala napad nožem, no ne i podmetanje požara.

- Svi su mislili da je izgorjela u požaru, jer od opeklina nije bilo moguće vidjeti njenu kožu, pa ni ubode noža. Međutim, naložena je obdukcija, i tada je otkriveno da je Mirjana zapravo izbodena čak 30 puta, rekao je Blicov izvor.

Nakon obdukcije, policija je obavila razgovore s prijateljima, poznanicima i susjedima ubijene, kada su otkrili kako susjed koji živi u stanu preko puta Mirjaninog ima kamere za video nadzor. Snimke s kamera otkrile su kako je Marina Savić neposredno prije požara izašla iz Mirjaninog stana.

Policija vjeruje kako je Marina Mirjanu naganjala po stanu i ubadala nožem, jer su ubodi nastali pod mnogo različitih kuteva. U obdukciji je otkriveno i kako je Mirjana još bila živa kada je počeo požar, no nije se više bila u stanju kretati zbog brojnih ubodnih ozljeda.

Kada je policija došla ispitati Marinu Savić, prvo je zanijekala da ima veze s požarom, no nakon što su joj rekli kako su na tijelu ubijene otkrili 30 uboda nožem, Savić je priznala zločin. Marina Savić ipak ne priznaje da je podmetnula požar, već tvrdi da je u borbi s Mirjanom Kostić iz peći na drva ispao žar koji je pao na tepih, te da je vatra na taj način buknula u stanu nakon što je ona otišla iz njega.

Mirjana Kostić još uvijek je bila živa kada su stigli vatrogasci, koji su je hitno prevezli u bolnicu, no pola sata kasnije je podlegla ozljedama, jer joj je 80 posto tijela bilo prekriveno opeklinama. Koji je bio motiv za ovo zvjersko ubojstvo zasad nije poznato, no Blic iznosi dva moguća scenarija.

Prema prvoj verziji, Mirjana je Marini bila dužna 300 eura koje nije htjela vratiti, zbog čega je došlo do svađe sa kobnim završetkom. Prema drugoj verziji, Mirjana je nedavno prodala garsonjeru, a Marina ju je tražila da joj posudi novac za privatnu firmu koja posluje s gubitkom. Mirjana joj je navodno odbila posuditi novac, nakon čega su uslijedili verbalni pa fizički sukob.

 

19. travanj 2024 07:32