StoryEditorOCM
ForumNOVI DETALJI O EGZEKUTORU IMUĆNOG PENZIONERA

Agresivni pravaš ga smaknuo iz osvete, odvjetnik: 'On je duševni bolesnik'

19. travnja 2017. - 20:43
vlado

Zagrebački Županijski sud u srijedu je odbio pustiti iz istražnog zatvora Vladu Turudića koji je ranije priznao da je u studenom prošle godine hicima iz pištolja ubio 85-godišnjegĐorđija Burića u njegovu stanu u Nazorovoj ulici. 

Turudićev odvjetnik tražio je ukidanje istražnog zatvora navodeći da je okrivljenik, koji uskoro očekuje početak suđenja, duševni bolesnik pa mu boravak u zatvoru otežava liječenje, a i ranije nije osuđivan.

Tužiteljstvo tvrdi da je Turudić ubio starca kako bi njegovoj obitelji nanio bol jer Burićev sin nije zaposlio Turudićeva sina invalida.

Veza između ubojice i žrtve bila je Turudićeva supruga koja je povremeno čistila Burićev stan. Burić im je navodno rekao da bi mogao pomoći u zaposlenju njihova sina, što se u konačnici nije dogodilo pa se ubojica odlučio na osvetu.

Turudić je prema medijskim napisima umirovljeni radnik Ine i bivši član Autohtone hrvatske stranke prava. Iako je isprva negirao zločin tijekom ispitivanja na policiji nekoliko dana nakon ubojstva navodno se "slomio" i pod teretom dokaza priznao nedjelo.

Mediji su navodili i da je Turudić u svom iskazu kazao da su on i njegova supruga Burića, koji je nekoć bio jedan od direktora u Končaru, u razgovoru nazivali “komunjarom”. Navodno mu je smetalo i što je Burić posjećivao rodbinu u Crnoj Gori te što je gledao partizanske filmove.

19. travanj 2024 23:19