StoryEditorOCM
ForumFOTO: OTVARA SE NAJVEĆA DISKOTEKA NA JADRANU

Prima više od tisuću ljudi, a za prvu večer sprema se besplatan glazbeni spektakl

20. travnja 2017. - 11:40
118882-152420-ktc_gervais4-180417
 

Opatija je dobila najveći diskoklub na Kvarneru, objavio je novi ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, koji je dovršetak kompleksa Kulturno-turističkog centra Gervais iskoristio da novinare ovog utorka prvi put službeno povede u obilazak novosagrađenog objekta - piše Jutarnji list.

Otvorenje

Nakon novinara KTC će ovog vikenda moći obići i građani Opatije, za koje su predviđeni Dani otvorenih vrata od 21. do 23. travnja, od 11 do 16 sati, kada će moći razgledati novi velebni prostor iza hotela Imperial, za čiju je gradnju Grad Opatija izdvojio 48 milijuna kuna.

Prva postaja novinarskog obilaska bio je upravo veliki klupski prostor u suterenu ukupne površine 1179 četvornih metara, od kojih je više od polovice namijenjeno publici. Na dan službenog otvaranja KTC-a Gervais, 28. travnja, u klubu je za 22.30 sati najavljen koncert popularne grupe Vatra, a ulaz u dvoranu koja službeno može primiti više od 1000 posjetitelja je besplatan. Zanimljivo je napomenuti da će klub imati polivalentnu namjenu, pa će tako, primjerice, iduće godine u jednom periodu ugostiti i Europsko prvenstvo u bridžu.

Opatija, 180417.
Obilazak dovrsenog festivalskog centra KTC Gervais. Na fotografiji: disko klub, najveci klub na Kvarneru.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Matija Djanjesic / CROPIX

Opatija, 180417.
Obilazak dovrsenog festivalskog centra KTC Gervais. Na fotografiji: disko klub, najveci klub na Kvarneru.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Matija Djanjesic / CROPIX

 

Dok će Vatra imati čast da otvori buduće središte opatijskog klupskog života, čast da otvori glavnu dvoranu KTC-a pripast će gostima svjetskog ranga, opernoj divi Nataliji Ušakovoj u pratnji orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka kojim će ravnati dirigent Marco Boemi.

Moderna oprema

Petar Kovačić, ravnatelj Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca, najavio je da će na programu Gala koncerta u povodu svečanog otvaranja biti djela DvoržakaVerdijaStraussaLeharaPonchiellija i Donizettija.

Obilazeći glavnu dvoranu KTC-a s novinarima, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić izrazio je zadovoljstvo što je Opatija jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji je u novije vrijeme sagradio kazališnu dvoranu sa 500 sjedećih mjesta i čija je pozornica pritom četiri metra šira od pozornice zagrebačkog HNK. Zahvaljujući mnoštvu ugrađene najmodernije opreme, nova pozornica može ugostiti i najzahtjevnija kazališna gostovanja i TV priredbe.

Obilazak KTC-a Gervais zaključen je prolaskom kroz treću, tzv. malu dvoranu, koja je sa svojih 300 kvadrata i 150 sjedećih mjesta namijenjena komornim koncertima, ali će služiti i kao manja kongresna dvorana. Prema najavama ravnatelja Gigantea Deškovića, nakon svečanog otvaranja 28. travnja, već od subote 29. travnja kreće redovni program opatijskog KTC-a jer će s početkom u 11 sati kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba predstaviti dogodovštine mornara Popaja i njegove družine u predstavi pod nazivom “Hrabri mornar”.

20. travanj 2024 04:48