StoryEditorOCM
ForumPUCNJAVA U SREDIŠTU PARIZA

Napadač na aveniji Champs Elysees otvorio vatru iz kalašnjikova, jedan policajac mrtav, drugi ranjen

21. travnja 2017. - 00:23
pariz

Dvije su osobe ubijene u samom središtu Pariza u pucnjavi do koje je došlo u četvrtak u ranim večernjim satima na čuvenoj aveniji Champs Elysees.

Kako javljaju francuski mediji, zasad neidentificirani napadač zapucao je prema policajcima te je jednog na mjestu ubio, a još jednog teško ranio. Policija je uzvratila paljbu te je, kako navodi, napadača neutralizirala.

Prema prvim informacijama, incident je započeo u blizini popularne robne kuće Marks & Spencer, a napadač je navodno pucao iz kalašnjikova prema policijskom kombiju.

Na mjesto događaja dojurio je veći broj dodatnih policijskih snaga.

Reuters javlja, pozivajući se na parišku policiju, da je riječ o ciljanom napadu na policajce te da se vrlo vjerojatno radi o terorističkom činu. Ista agencija, međutim, izvještava da postoji mogućnost i da je riječ o pokušaju oružane pljačke.

Također, glasnogovornik francuskog ministarstva unutarnjih poslova izjavio je da je prerano da bi se sa sigurnošću moglo zaključiti što je motiv pucnjave. U međuvremenu je stigla vijest o novoj pucnjavi, do koje je u blizini Champs Elysees došlo nešto poslije 22 sata.

Policija je svim građanima uputila apel da izbjegavaju područje gdje je došlo do pucnjave. Odmah je pokrenuta sigurnosna operacija većih razmjera pa područje nadlijeće i helikopter.

U trenutku kada su počela pristizati prva izvješća iz Pariza, u Washingtonu je američki predsjednik Donald Trump s talijanskim premijerom Paolom Gentilonijem držao zajedničku press konferenciju i odmah je rekao da mu se čini kako je u Francuskoj izveden teroristički napad te je izrazio svoju sućut žrtvama.

18. travanj 2024 03:34